Mulig stor-investering på Ålbæk Vandværk

Formand inviterer til generalforsamling

Viggo Højen håber på stort fremmøde 9. april. Dette arkivfoto er taget inden værkets store renovering i 2006. Arkivfoto: Eva Seider

Viggo Højen håber på stort fremmøde 9. april. Dette arkivfoto er taget inden værkets store renovering i 2006. Arkivfoto: Eva Seider

SKAGEN:Bestyrelsen for Ålbæk Vandværk har i små to år arbejdet på et større projekt, som skal spare værket og forbrugerne for rundt regnet 100.000 kroner årligt.

Som det er nu, bruges der hvert år cirka 10.000 m3 vand til at skylle værkets sandfiltre. Dette vand ender i kloakken, og kræver således en spildevandsafgift på 13 kroner per m3.

Projektet går ud på at etablere et tankanlæg hvori urenheder i skyllevandet bundfældes, og herefter kan det rensede vand udledes til havet, uden at skulle gennem det kommunale rensningsanlæg.

Foruden det anlæg, skal der nedgraves en rørledning fra vandværket til en pumpestation ved Nielsens Fiskeindustri.

Håber på god deltagelse

- Med et sådant anlæg vil udgiften til afledning af skyllevand bliver godt tre kroner per m3. På generalforsamlingen på Ålbæk Gamle Kro vil projektet blive gennemgået i detaljer, og da det drejer sig om en større investering vil der derfor være et punkt på dagsordenen til beslutning af, om projektet skal gennemføres eller ej, forklarer formand Viggo Højen.

- Hvis man vil vide mere om, hvorfor vandet i hanen koster så meget som det gør, og om hvorfor det tager så lang tid at komme igennem med et projekt som ovenstående, så mød endelig op til generalforsamlingen, opfordrer han.

Det forventes at der skal investeres omkring en million i projektet, og formanden håber derfor på et stort fremmøde 9. april klokken 19.30.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk