Mulighed på vandet

- Hvis vi så tanken om en cablepark som håbløs, ville vi ikke bruge tid på at beskæftige os med projektet, siger gymnasieelever

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Hvilken vej skal Thisted gå, hvis der skal trædes nye veje.

Lige præcis det spørgsmål er taget under behandling af 20 elever i 2d på Thisted Gymnasium, som bruger fremtidsplanerne for Thisted Sydhavn som udgangspunkt for et projekt i samfundsfag.

Thisted tænker traditionelt, når der tænkes nyt, sammenfatter Jacob Bliksted, Anne Wessel og Mohamet Weli deres syn på de tanker for Sydhavnen, der afspejles i forslaget til lokalplan, som er i høring netop nu. Her skal Sydhavnen blive byens nye boligområde, men står det til gymnasieeleverne, er det et sted med ideelle muligheder for at tænke utraditionelt og mere kreativt.

Her kommer forslaget om cableparken ind. Her er tale om et anlæg, hvor wake-boardere kan trækkes rundt på en bane ude på fjorden.

- Wake board er med på det olympiske program i 2020, og ville det ikke være fint, hvis Thisted kunne være på forkant og tilbyde sådan et anlæg som et af de få herhjemme. Det vil give opmærksomhed, siger Anne Wessel.

Sociale medier

Elevernes projekt handler også om at skabe synlighed omkring andre muligheder for Sydhavnen - og om at få andre til at engagere sig i debatten.

Til det formål er sociale medier som facebook glimrende og lynhurtige.

- Det er et genialt medie, hvor tingene giver genlyd og deles hurtigt, siger Jacob Bliksted, som konstaterer, at der hurtigt var 1000 som havde været på facebook for at blive klogere på Sydhavnen og planerne om en cablepark.

Mulighederne af at skabe synlighed og debat om planer og muligheder på Sydhavnen er en side af projektet. En anden er at bruge det som anledning til at kaste lys på hele beslutningsprocessen frem til, der træffes en afgørelse for Sydhavnen.

- Det er spændende at følge, hvordan processen ender med en beslutning, men det er også interessant at undersøge, hvad der skal til at få noget på dagsordenen i alle de led, der indgår i processen lige fra medier, politikere til partier og andre interesser, siger Mohamet Weli.

Anderledes dynamik

De tre 2. g’ere ser sig i målgruppen for et cablepark projekt. For dem handler de om at synliggøre, hvad projektet kan tilføre byen, hvis det bliver til noget.

- Det vil give noget andet end boliger. Det kan skabe et aktivt område, et samlingssted, og det hænger fint sammen med Cold Hawaii og aktiviteterne i Klitmøller. En cablepark har appeal til sådan nogen som os og de, der ikke går efter de traditionelle muligheder for sport og idræt, og den rummer en anden dynamik end lejligheder, siger Anne Wessel.

Projektet skal skitsere løsningsmuligheder og give en fornemmelse af interessen for en cablepark.

- Og jo mere interesse for cableparken, jo større vilje vil der nok være for at støtte økonomisk, siger de tre, som håber, at det som en del af projektet bliver muligt at præsentere tingene for de forskellige interessenter på Sydhavnen - også de politiske.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk