Muligt bandeopgør bag skyderi i Værebroparken

En brændende bil fundet efter skyderi i Bagsværd ved København. Politiet undersøger, om der er en forbindelse.

Muligt bandeopgør bag skyderi i Værebroparken

Der blev torsdag aften affyret flere skud i Værebroparken i Bagsværd, der er tilholdssted for banden Værebros Hårde Kerne.

- Vi er derude med vores teknikere og kan sige, at der efter alt at dømme er affyret flere skud ved Værebroscentret, siger vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi, Peter Grønbek.

Flere beboere i området ringede til politiet og fortalte, at der blev skudt i området. Ifølge anmeldelserne skulle der være affyret 10 skud eller flere, men politiet kan endnu ikke sige, hvor mange skud der er tale om.

- Men det tyder på, at der er blevet skudt begge veje. At nogen er blevet beskudt og så har skudt tilbage, fortæller vagtchefen, der ikke har fået meldinger om, at nogen skulle være ramt af skud.

Meget tyder på, at nogen er kommet kørende i bil og har skudt mod nogle andre i Værebroparken, som så har skudt tilbage.

Efter skyderiet fandt politiet nemlig en brændende Alfa Romeo, der er meldt stjålet, ved Grøndalscentret på Bellahøj i København. Det er nærmest fast rutine, at gerningsmændene brænder deres bil af efter et skyderi.

- Men vi ved endnu ikke om der er en sammenhæng. Det er noget af det, vi er i gang med at undersøge, forklarer Peter Grønbek.

Værebroparken har i længere tid været plaget af skyderier og overfald. Området huser banden Værebros Hårde Kerne (VHK), der ligger i åben konflikt med banden Loyal To Familia (LTF).

LTF, er en forholdsvis ny bande med op mod 60 faste medlemmer hovedsageligt fra Blågårds Plads og Tingbjerg i København, men også i Skovlunde og Kokkedal i Nordsjælland.

Bandemedlemmerne i LTF skilter med deres tilhørsforhold ved at bære logoet LTF som et rygmærke, og der er løs kontakt til Bandidos.

VHK har eksisteret i længere tid og har op mod 70 faste medlemmer. Banden, der består af en del medlemmer med pakistanske rødder, er allieret med Hells Angels.

Om torsdagens skyderi er endnu et kapitel i den konflikt kan politiet endnu ikke sige.

- Vi kan ikke sige, om det er banderelateret, men vi kan ikke udelukke det, siger vagtchefen.

Siden nytår er bandekonflikten for alvor blusset op igen, og der har været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade i det storkøbenhavnske område.

Den optrappede bandekonflikt førte til, at Rigspolitiet i marts besluttede at udløse en ekstraordinær bevilling på 10 millioner kroner til Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og den særlige bandeenhed Task Force Øst.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.