Muligt hævnmotiv bag knivstik på Amager

Politiet sigter en 31-årig kvinde for drabsforsøg efter knivstikkeri lørdag i Telemarksgade på Amager.

Muligt hævnmotiv bag knivstik på Amager

Det var sandsynligvis for at få hævn, at en 31-årig kvinde lørdag opsøgte en mand i hans lejlighed i Telemarksgade 27 på Amager i København og stak ham i maven med en større køkkenkniv.

Det mener politiet, der har anholdt kvinden og sigtet hende for drabsforsøg.

Kvinden er søster til en mand, der blev dræbt ved en forsætlig påkørsel for seks år siden.

- Manden er far til to mænd, der blev dømt for drabet, og som afsoner deres straf. Noget tyder på, at hun havde et ønske om at få hævn, siger den centrale vagtleder Robert Jensen, Københavns Politi.

De to dømte mænd, der i dag er 38 og 28 år, fik i 2007 i Højesteret henholdsvis 14 og 12 års fængsel for drabet, der fandt sted på Sundholmsvej i København.

Her kørte de en VW Transporter ind i deres offer og maste ham ind i et træ. Efter at have standset bilen hoppede en af dem ud og sparkede til den hårdt sårede mand, som døde.

Forinden havde den yngste bror været i klammeri med ofret på et morgenværtshus.

Lørdag opsøgte kvinden faren til de dømte i hans lejlighed i Telemarksgade, og han har selv åbnet døren for hende.

Manden, der er 55 år, blev stukket i maven og blev i første omgang meldt i overhængende livsfare. Men lørdag aften stod det klart, at han overlever overfaldet.

Kvinden var til stede i lejligheden, da politiet ankom til stedet, og hun blev straks anholdt. Hun betegnes af politiet som psykisk ustabil.

Hun blev i et grundlovsforhør søndag i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet i 22 dage. Hun vil blive overført til en psykiatrisk afdeling, så snart der er plads, siger efterforskningslederen.

/ritzau/