Mungo Park på besøg i Sæby Ældrecenter

Aktivitetsledere fra diverse områdecentre i Vendsyssel, skuespillere og kulturhuschefen i det musiske hus, Jacob Dalsgaard, var onsdag den 15. april samlet i Sæby ældrecenter.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sæby Ældrecenter lagde onsdag den 15. april hus til aktivitetsledere fra flere områder i Frederikshavn Kommune. Derudover deltog Jacob Dalsgaard, kulturhuschef i det musiske hus samt repræsentanter fra Mungo Park. Foto: Peter Broen.

Formålet var at tage hul på forberedelserne, planlægge samt informere om maj måneds kommende opførelser af det musikalske teaterstykke "Den Allersidste Dans". Stykket handler om ældre beboere på plejehjem og spilles af unge skuespillere fra den velrenommerede teatertrup Mungo Park. Hele familien skal med Mens beboerne bowlede, spillede, malede og hyggede sig med de daglige aktiviteter holdt aktivitetslederne og teatertruppens udvalgte i hjørnet af aktivitetslokalet et møde, inden forestillingerne går løs i maj måned. Blandt andet handlede mødet om, hvordan forestillingerne kan tiltrække hele familier. Således er målet ikke blot at tiltrække bedsteforældre til forestillingen, men også børn og børnebørn. Kort sagt at få alle generationer af familien med. Alt sammen så specielt børn og børnebørn kan få et indblik i, hvordan det er at være "gammel" på et plejehjem. Billetsalg på ældrecentre Derfor er det foreløbig planen, at en del af billetsalget skal foregå på ældrecentrene. Man håber på den måde, at fange de pårørende, når de kommer på besøg på ældrecentrene. Stykket sætter blandt andet publikum ind i, hvordan det som gammel kan være svært at besvære stoltheden og værdigheden. Ligesom det for plejepersonale kan være endog særdeles vanskeligt at hjælpe mennesker, som ikke vil hjælpes.