Munter musik i Sæby Glaspusteri

Sekstetten ”Bertil Bille Sextet” spiller jazz med nordisk klang på Sæby Glaspusteri. Privatfoto.

Sekstetten ”Bertil Bille Sextet” spiller jazz med nordisk klang på Sæby Glaspusteri. Privatfoto.

Seks talenter fra internationalt kendt jazzskole optræder sammen, når Sæby Glaspusteri inviterer til November Jazz.

Svenskerne er i klart overtal, men den enlige dansker - Bertil Bille - fra Sæby lægger navn og trommer til sekstetten, når den besøger hans hjemby.

Den igangværende turné udspringer af mødet mellem unge musikere med vidt forskellig baggrund, der nu alle går på den anerkendte jazzlinje i sydsvenske Skurup. Skolen regnes for at være et af Skandinaviens vigtigste mødesteder for ambitiøse jazztalenter, og den er med i den verdensomspændende organisation "International Association of Schools of Jazz".

I de rammer har de seks medlemmer af "Bertil Bille Sextet" samarbejdet om improvisationsmusik på højt teknisk niveau - med en umiskendelig nordisk klang.

- Vi vil gerne sprede vores glæde ved jazzen, og vi forsøger at spille musik, der rammer jazznørder, men også går ind hos folk med et knapt så modtagelige jazzører, siger Bertil Bille.

På repertoiret er bl.a. jazzstandarder som "Them There Eyes", "Dolphin Dance" og "There Will Never Be Another You" - samt måske et julenummer eller to.

Gruppens medlemmer er Axel Nordström (piano), Carla Nord (sax), Jon Henriksson (bas), Sanna Nordlund (vokal), Emil Nilsson (guitar) og Bertil Bille (trommer).

Alle kan nyde musikken på Sæby Glaspusteri lørdag 26. november kl. 15.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.