Sæby

Munter Nat-Dag på DG

Tricks for fuld udblæsning – og masser af snyd

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Whose bo? Faktisk er det titlen på en krimi med Lord Peter Whimsey i hovedrollen. Her på DG, hvor mysteriet også blev løst. Privatfoto.

SÆBY:Knap 200 1. g’ fik sig lidt af en overraskelse under den naturvidenskabelige NAT-DAG på Dronninglund Gymnasium - for hvad var der lige med den bold?

Kaos-løbet levede virkeligt op til sit navn.

Under kaos-løbet var det, som om den ordnede verden var gået amok og naturlovene sat ud af kraft.

På en af posterne skulle eleverne få en bold til at hoppe. Men den hoppede kun, hvis man virkelig troede på, at den kunne hoppe. Og eleverne troede åbenbart ikke nok. Hver gang de forsøgte, ville den ikke hoppe, men lagde sig fladt ned på gulvet. Omvendt med observatøren, der altid kunne få bolden til at hoppe. Hvad eleverne ikke vidste, var at deres ”observatør” var tryllekunstner lejet til lejligheden.

Øvelsen var en af mange under kaos-løbet for alle 1.g’s eleverne, hvor eleverne bliver introduceret til naturvidenskab på en legende.

- Og det var et kosteligt syn at se elevernes reaktioner, fortæller lærer Grete Runnom-.

Sammen med fysik, kemi og biologilærerne stod hun for arrangementet.

Ud over forskellige naturvidenskabelige eksperimenter, optrådte kemistuderende fra Århus Universitet – og det var lidt af en øjenåbner at se, hvordan en kemitime også kan foregå.

Men eleverne var ikke de eneste, der blev snydt.

NAT-DAG har tradition for at slutte af med en skakturnering mellem eleverne og DG’s lokale ”verdensmester” Rolf Ravnstrup, der normalt ikke har problemer med at slå 10-15 elever på en gang.

Men denne gang var der problemer. Uden at Rolf vidste af det, havde én af eleverne koblet en computer til, så Rolf ikke spillede mod eleven, men computeren. Så her var kampen nervepirrende og på nippet til at bringe sveden frem på Rolfs pande. Men efter 21 træk kunne han alligevel sejrrigt træde ud af kampen – og tørre (lidt) svend af panden.

Dagen sluttede med hygge, sodavand og kage - samt uddeling af præmier til de bedste hold, samt kagemand til den bedste klasse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst