Mur væltes og bagvej åbnes til ældrecenter

Grim mur fjernes ved Biecentrets nye parkeringsplads

Efter anlæggelse af den ny p-plads er muren kommet frem. Nu skal den erstattes af en kønnere halvmur, og der skal laves indgang til Biecentret.  arkivfoto: grete dahl

Efter anlæggelse af den ny p-plads er muren kommet frem. Nu skal den erstattes af en kønnere halvmur, og der skal laves indgang til Biecentret. arkivfoto: grete dahl

HOBRO:De ældre får lettere adgang til Biecentret, og bybilledet forskønnes. Det er de umiddelbare gevinster, når den røde mur mellem Biecentret og den nye parkeringsplads bag Hobro Bibliotek fjernes. Beslutningen om at bryde muren ned er truffet i børne- og kulturudvalget i samarbejde med socialudvalget. De to politiske udvalg deler halv skade og betaler hver sin part af udgiften på anslået 150.000 kroner. Muren åbenbarede sig for hele byen, da en tidligere bunker med bevoksning i fjor blev fjernet for at gøre plads til en parkeringsplads til ældrecentret. Køn er den ikke - muren - og den dækker også for det ellers udmærkede syn af de gamle bryggerhuse. Planen er derfor at fjerne muren, bygge en ny halvmur op og desuden lave en indgang til centret direkte fra parkeringspladsen. Der skal også laves adgang til selve Bies Have, så de ældre let kan komme i haven, hvor der er planer om at anlægge en petanque-bane. - Den nye halvmur bygges op, så den passer ind med omgivelserne og de gamle bygninger, siger børne- og kulturudvalgets formand Jan Hviid (V), som forventer, at arbejdet sættes i værk om kort tid. Projektet sættes i gang, efter at Kulturarvstyrelsen er taget i ed. Bies Bryggeri er fredet, og derfor må man ikke flytte en mursten uden styrelsens tilladelse.