Murray efter Davis Cup-triumf: Mest følelsesladede sejr

Storbritanniens sejr i Davis Cup er et højdepunkt i Andy Murrays tenniskarriere.

Har har vundet både Wimbledon og OL, men søndagens triumf i Davis Cup kan måle sig med det meste, Andy Murray har oplevet på tennisbanen.

Murray vandt to singler og en double i Storbritanniens 3-1-sejr over Belgien, og dermed var han manden bag briternes første finalesejr i 79 år i den prestigefyldte holdturnering.

- Det er en fantastisk følelse. Det vil nok vare nogle dage, før det helt trænger ind. Jeg har måske aldrig før været så følelsesladet efter en kamp, jeg har vundet, siger Andy Murray ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Søndag besejrede han belgiernes bedste spiller, David Goffin, og dermed nåede han op på otte singlesejre i denne Davis Cup-sæson.

Det har kun Mats Wilander og John McEnroe præsteret tidligere.

- Det er stort, at jeg har vundet alle de singlekampe, jeg har spillet i Davis Cup i denne sæson. Jeg er glad for, at jeg kunne hjælpe holdet.

- Der er kun to spillere, der tidligere har vundet otte singler, så det er fedt. Det sker ikke så tit, og jeg er stolt af det, siger Andy Murray, der ud over de to singlesejre mod Belgien også var med til at vinde lørdagens doublekamp med sin bror, Jamie.

Ikke underligt, at Storbritanniens holdkaptajn, Leon Smith, er begejstret for at have verdensranglistens nummer to på holdet.

- Han har ofret både krop og sjæl for holdet hver eneste gang. Det er ganske utroligt. Vi er alle sammen taknemmelige og stolte af ham, siger Leon Smith.

Davis Cup-sejren er Storbritanniens tiende i alt, men den første siden 1936.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.