Murray: Svært at blive nummer ét foran så gode spillere

Når verdensranglisten i herretennis på mandag bliver offentliggjort, er Andy Murray for første gang bedst.

Mandag bliver Andy Murray den første brite, som indtager førstepladsen på mændenes verdensrangliste i tennis. Han skubber Novak Djokovic ned fra den trone, som serberen har siddet på siden juli 2014.

Og Murray er specielt stolt over at stå øverst på ranglisten i en tid, hvor der har været så gode spillere at konkurrere mod.

- Det (at blive nummer et på ranglisten, red.) har været så svær en ting at gøre i min karriere, fordi de andre spillere har været så gode, siger Andy Murray lørdag på en pressekonference ifølge Reuters.

I de seneste ti år er herretennis blevet domineret af spillere som Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer, som anses for at være nogle af de bedste tennisspillere gennem tiden.

Det er en antagelse Murray er enig i.

- Det er åbenlyst, at de er tre af de bedste spillere, der nogensinde har spillet tennis, siger han.

Andy Murray ærgrer sig over, at han ikke kunne snuppe førstepladsen på banen, men at førstepladsen i stedet blev en realitet, efter at canadiske Milos Raonic lørdag måtte trække sig med en skade inden semifinalen mod Murray ved Masters 1000 i Paris.

- Det er uheldigt, den måde det skete på. Jeg havde gerne afgjort det på banen, men det har været mange års hårdt arbejde at komme hertil, siger han.

I finalen i Paris skal den tredobbelte grand slam-vinder søndag møde amerikanske John Isner, der lørdag vandt sin semifinale over kroatiske Marin Cilic i to sæt med cifrene 6-4, 6-3.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.