Murray vinder sæsonfinale og slutter året som etter

Briten triumferede i London med sejr over Novak Djokovic og slutter året som etter på verdensranglisten.

Great Britain's Andy Murray celebrates winning the final against Serbia's Novak Djokovic Foto: Reuters/Toby Melville

Great Britain's Andy Murray celebrates winning the final against Serbia's Novak Djokovic Foto: Reuters/Toby Melville

Andy Murray slutter 2016-sæsonen med stor succes.

Det stod klart søndag aften, da briten vandt ATP World Tour Finals for første gang i karrieren og også sikrede, at han slutter året som etter på verdensranglisten.

Det skete ved at besejre Novak Djokovic i finalen i O2 Arena i London i et direkte opgør om, hvem der skulle skulle slutte året som verdensetter.

Andy Murray sejrede i to sæt med 6-3, 6-4, og han hentede dermed sin 11. sejr over Djokovic i karrieren.

Efter 122 uger som nummer ét blev Djokovic for nylig vippet af pinden af Murray, som har slidt og slæbt sig igennem sæsonafslutningen i London med to maratondyster.

Det var første gang siden 2000, at finalen i turneringen ville afgøre, hvem der skulle slutte året som verdens nummer ét. Det skete senest, da Gustavo Kuerten besejrede André Agassi.

Novak Djokovic kunne have vundet sæsonfinalen for femte gang, men må nøjes med at overvintre som verdens nummer to og med en statistik, der siger 24 sejre og 11 nederlag i karrieren i de to spilleres indbyrdes opgør.

Når Djokovic gør status på dysterne mod Murray i årets løb, kan han også lune sig ved tanken om at føre den statistik 3-2, og at han senest besejrede Murray, da han vandt French Open.

Andy Murrays sejr søndag var ikke mindre imponerende al den stund, at Murray lørdag var igennem en sand maratondyst, da han besejrede Milos Raonic i semifinalen.

Opgøret varede tre timer og 39 minutter, og dermed var der tale om den længste tenniskamp i sæsonafslutningens historie.

Der blev spillet i 19 minutter mere, end da Murray onsdag i ugens løb også var uden i en lang forestilling, da han slog japanske Kei Nishikori i et opgør, som ellers satte tidsrekord.

Det var derfor forventet, at Andy Murray ville være mere præget af træthed end Novak Djokovic, der spadserede i finalen ved at besejre netop Nishikori 6-1, 6-1 lørdag.

Murray og Djokovic fulgtes ad til 3-3, hvorefter briten bragte sig foran 4-3, og så kom servegennembruddet, der bragte ham på kurs mod at snuppe første sæt.

Foran 5-3 serverede Murray igen og holdt sin serv og tog dermed første sæt.

Murray fortsatte fluks fra andet sæts begyndelse. Han brød serberen ved første mulighed og bragte sig foran 1-0.

Briten holdt sine server og bragte sig foran 3-1, og Murray brød også til 4-1 uden at vise tegn på træthed.

Novak Djokovic brød dog hurtigt tilbage og reducerede til 2-4, 3-4 og 4-5, før Andy Murray fik mulighed for at serve kampen hjem.

Djokovic overlevede to matchbolde, før Andy Murray på sin tredje mulighed afgjorde kampen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.