Murrays Djokovic-kompleks fortsætter i Miami-finale

Novak Djokovic slog Andy Murray for syvende gang i træk og vandt dermed Miami Open for femte gang i karrieren.

Skotten Andy Murray må erkende, at hans Novak Djokovic-kompleks lever videre.

Søndag tabte Murray finalen i Miami Open til den serbiske verdensetter med cifrene 6-7, 6-4, 0-6.

Det var Murrays syvende nederlag i træk til Djokovic, og tager man kun hard court-underlaget med i regnestykket, har Djokovic nu vundet de seneste 10 indbyrdes møder.

Murray havde ellers chancen søndag, hvor Djokovic var ustabil og længe om at ramme sit topniveau.

Men skotten havde selv store problemer med at være konstant i sit spil, hvilket er påkrævet for at slå Djokovic. Efter to lige sæt var Djokovic overlegen i det tredje og afgørende.

Murray virkede mest oplagt fra start og kom ovenpå med et tidligt servegennembrud til 2-1. Men Djokovic svarede prompte tilbage og brød til 2-2 efter et langt parti.

Serberen havde dog stadig svært ved at finde rytme i sit spil. Kampens syvende parti udstillede det, da han efter flere uprovokerede fejl blev brudt rent til stillingen 3-4.

Men symptomatisk for et ujævnt første sæt var det bagefter Murrays tur til at sløse overtaget væk med flere fejl, så Djokovic kunne bryde til 4-4.

Sættet måtte afgøres i tiebreak, og her var Djokovic bedst. Han brugte en føring på 4-0 som afsæt til sejr på 7-3.

I andet sæt havde Djokovic fire muligheder for at bryde tidligt, men Murray afværgede hver gang og holdt liv i spændingen.

Den blev kun intensiveret, da skotten lukkede andet sæt med dets eneste servegennembrud. Et par enkle Djokovic-fejl efterfulgt af to fremragende Murray-vindere gav skotsk sætsejr på 6-4.

Men Djokovic' evne til at løfte sit niveau i tilspidsede situationer fornægtede sig ikke. Han gik straks ud og brød til 1-0 i det afgørende sæt.

Det knækkede Murray, som helt udkørt blev tildelt et såkaldt æg, så Djokovic kunne fejre sin femte turneringstriumf i Miami Open.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.