Dronninglund

Museer ønsker afklaring

Vil gerne kende økonomien længere end til nytårsaften

Ove Thomsen: - Vi må kende fremtiden.

Ove Thomsen: - Vi må kende fremtiden.

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Bestyrelsen for Museerne i Brønderslev Kommune ønsker nu en afklaring omkring den fremtidige økonomi. Det var planen, at der skulle træffes en afgørelse i første halvdel af 2018, men museumsbestyrelsen ønsker en afklaring så hurtigt som muligt.

- Vi står midt i et vadested, og vil gerne kende fremtiden for museerne længere end i 2018, siger formand for museerne, tidligere kommunaldirektør Ove Thomsen.

Problemet er, at museumsleder Jens-Christian Hansen har sagt sin stilling op med udgangen af april, og samtidig går museumsinspektør Lykke Olsen på Barsensorlov i et halvt år.

- Vi er nødt til at vide, hvad der er at gøre med økonomisk, længere end i 2018. I dag bidrager Brønderslev Kommune med to mio. kr. til museerne, mens staten stiller med én mio. kr.

Der er ansat en barselsvikar for Lykke Olsen, og det er en person med uddannelse inden for området.

- Vi har én museumsfaglig person i kikkerten, der skal ansættes, men vi er ikke i stand til at handle, uden vi kender fremtiden.

Ove Thomsen fortæller, at museerne er i kontakt med Kulturstyrelsen med henblik på at få godkendt ansættelserne.

- Det tror vi dog ikke er noget problem, da der er tale om museumsfaglige folk, siger Ove Thomsen.

Bestyrelsen har i øvrigt besluttet, at de aktiviteter, der er planlagt i 2018 skal gennemføres som planlagt. Der er lavet et omfattende program for aktiviteterne på Dorf Møllegård og Vildmosemuseet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Hjallerup Marked aflyst
Luk