Museum triller på tilskud

Når Himmerlandsstien skal ind, så skal skin­ne­cyk­ler­ne ud. De gør ondt i Cy­kel­mu­se­ets øko­no­mi, når de kan vin­ke farvel til le­je­ind­tæg­ter­ne fra de gam­le skin­ne­cyk­ler. 
Ar­kiv­fo­to

Når Himmerlandsstien skal ind, så skal skin­ne­cyk­ler­ne ud. De gør ondt i Cy­kel­mu­se­ets øko­no­mi, når de kan vin­ke farvel til le­je­ind­tæg­ter­ne fra de gam­le skin­ne­cyk­ler. Ar­kiv­fo­to

AALESTRUP:Økonomien kører ikke længere på skinner for Danmarks Cykelmuseum. Bogstaveligt talt, for den udlejning af skinnecykler, museet har tilbudt i mange år har været en vigtig indtjeningskilde for det lille museum. Men efter nedlæggelsen af banen må museet finde andre måder at tjene penge på. Indtil da står man tilbage med et væsentligt hul i økonomien. Repræsentanter fra Aalestrup Kommune, Rigmor Sandborg, Mogens Kristensen og Lars Rold Andersen har tidligere holdt et møde med cykelmuseets formand, Anger Svenningsen om netop økonomien efter banenedlæggelsen. Her drøftede man forskellige løsningsmuligheder på den trange økonomi. I 2005 udgjorde lejeindtægten i fra skinnecyklerne godt 59.000 kroner, og resultatet er nu blevet, at cykelmuseet for nyligt har ansøgt kommunen om et tilskud på 50.000 kroner til at holde økonomien kørende resten af 2006. Pengene er netop blevet bevilget. Næste års økonomi for cykelmuseet bliver behandlet i sammenlægningsudvalget for storkommunen, når budgettet for 2007 skal lægges.