Museumsverdenen styrkes

Museumsgæster vil have oplevelser

Museumsgæster vil have oplevelser i dag. Arkivfoto: Henrik Louis

Museumsgæster vil have oplevelser i dag. Arkivfoto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Museerne i Brønderslev Kommunes får en bedre chance for at klare sig, og leve op til tanken om styrkelse af museumsverdenen.

Det er en følge af lovændringerne, fastslår formand for museerne i Brønderslev Kommune, tidligere kommunaldirektør Ove Thomsen.

- Det betyder også, at bestyrelse og ledelse må tage nye formidlingsformer i brug.

- Museumsvæsenet ændrer sig, museums gængerne stiller nye krav til museer. De vil ud og opleve noget alternativt. Det er ikke nok med flotte udstillinger bag glas.

- Museer skal også kunne tilbyde de besøgende en oplevelse., som de kan føle og tage med hjem. Dette kan f.eks. gøres ved fysisk at aktivere de besøgende, inddrage dem i fortællingen, og lade bruge udstillingerne. Museer skal lære at udnytte de nye muligheder, der ligger i den nye informations teknologi, samt tænke kreativt angående udstillingernes opsætning og overveje publikums interaktion

Det betyder også, at der må tænkes på skolebørn, så deres besøg kan blive en integreret del af den nye folkeskole.

I 2013 vil Museerne i Brønderslev Kommune modtage én mio. kr. i statstilskud, og Brønderslev Kommune har afsat 1.552.000 kr.

Museerne får således i 2013 et samlet tilskud på 2.552.000 kr. I 2012 har museerne modtaget 2.024.254 kr. Der er således tale om en forbedring på 527.146 kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.