Musik giver større livskvalitet, siger ny projektleder

Ny Musik bag stort musikalsk tre-års projekt

Ny Musik har fået projektleder - Lisbeth Joensen - der skal sælge Ny Musik til ny elskere af klassisk ny musik - blandt meget andet. 
Foto: Kim Dahl Hansen

Ny Musik har fået projektleder - Lisbeth Joensen - der skal sælge Ny Musik til ny elskere af klassisk ny musik - blandt meget andet. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Musikskole og Foreningen Ny Musik har netop ansat Lisbeth Joensen som projektleder på et stort treårsprojekt, der skal gøre den klassiske ny musik kendt i hele regionen. Det sker i et samarbejde med Frederikshavn Kommune og Nordjyllands Amt, og Joensen, der er nyslået cand. mag. i musik og har taget DJ's tillægsuddannelse, har bl.a. til opgave at projektudvikle en række musikalske begivenheder for foreningen Ny Musik. - Vi vil gerne skabe et nyt musikmiljø, bl.æa. ved at opskrive foreningens aktiviter og arrangere en række særlige musikalske begivenheder under titlen Nyt Nordisk. Første Nyt Nordisk projekt er en stor koncert den 3. oktober i år, siger Lisbeth Joensen. Den 28-årige magister er foreløbig ansat på projektet frem til 1. august 2006. En af hendes mange opgaver bliver at skaffe penge til de prospektive projekter, samt sælge Ny Musik til ny elskere af klassisk ny musik. – Vi har en sprudlende forening med et stort potentiale, der fokuserer på nyskabende musik. Samtidig har den karakteristika, der adskiller sig fra mainstream. Faktisk kan Ny Musik tilbyde et mix af genrer, siger Lisbeth Joensen. Hendes opgave bliver det bl.a. andet gøre Ny Musik mere kendt i gadebilledet. - Vi skal netop bevæge os ud over at det image, at Ny Musik er smal, det er også derfor, at vi engagerer os i et projekt over tre år, så det kan blive omfattende og indeholde mange musikalske tilbud. Men det koster, og mit job bliver det bl.a. at være fundraiser, for det er flere mio. kroner der skal skaffes, for at vi kan stable projektet på benene. Pointen er, at det skal køres professionelt, og det kan kun gøres via en ordentlig markedsindsats. Der er nemlig kulturtilbud nok heroppe at tage konkurrencen op med, og en af udfordringerne for vores infovirksomhed bliver at nå igennem kommunikationsstøjen, siger hun. Ny Musiks 2006-folder er netop kommet på gaden, og den vidner om at både internationale ensembler, europæiske og helt lokale musikere står på programmet i den kommende sæson. Men der vinker endnu større projekter forude - hvis det altså lykkes Lisbeth Joensen at få pengene hjem. - Vi har planer om en nordisk komponistkonkurrence i 2007 og en Ny Nordisk Musikfestival i 2008 – på sidstnævnte skal noget af den musik, der er skrevet til komponistkonkurrencen, opføres. For det er jo en skam kun at spille vinderkompositionen. Men disse projekter koster rigtig mange penge, og derfor er de foreløbig kun på tegnebrættet. En af mine opgaver bliver så at skaffe kapital til projekterne, der kun kan blive til noget, hvis vi får skaffet pengene, siger Lisbeth Joensen, der har til huse på biblioteket på Musikskolen i Det Musiske Hus.