Musik hjalp Mathilde Falch til at besejre farlig sygdom

Sangerinden Mathilde Falch beskriver, hvordan musik hjalp hende til at blive rask og lægge anoreksien bag sig.

Mathilde Foto: Free/Per Bix

Mathilde Foto: Free/Per Bix

Vejen til at blive en succesfuld sangerinde er ikke altid nem.

Det beskriver den 26-årige sangerinde Mathilde Falch i et nyt interview med magasinet Helse. Her fortæller hun blandt andet, hvordan musikken hjalp hende til at genfinde troen på sig selv og overvinde anoreksien.

- Sangen gav mig troen på, at jeg kunne blive reddet. Jeg kunne pludselig mærke min egen smerte og begyndte at græde. Jeg tillod mig selv at være lille i stedet for at være hård mod mig selv og gøre selvskade. Det gik endeligt op for mig, at det var kærligheden, som jeg havde brug for, og så tænkte jeg:" Nej, fandeme nej. Jeg skal ikke dø her"", siger Mathilde Falch til magasinet Helse.

I dag har sygdommen sluppet sit greb om Mathilde Falch. Efter hun blev rask, har hun spillet hundredvis af koncerter og udgivet tre album, der blandt andet indeholder nummeret "1000 grunde".

Til trods for Mathilde Falchs succes inden for musikbranchen, har hun ikke altid haft let ved at finde sin plads som sangerinde.

- Der har været nogle år, hvor jeg har gået og tænkt "Hvorfor spiller de mig ikke på P3? Hvorfor er jeg ikke ung og smart?" Men den følelse har jeg ikke længere, for jeg har erkendt, at det er nogle andre ting, jeg kan, og som min musik kan, har hun tidligere fortalt i et interview med Ritzau Fokus.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.