Sæby

Musik i børnehøjde

Børnegården på Brolæggervej har rettet fokus på musikalsk udfoldelse i tre uger.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Så blev der virkelig lyttet efter - nej, hvor spændende. Privatfoto.

SÆBY:For godt et år siden pirrede en god idé personalet på Børnegården.

En idé affødt af en henvendelse fra Musikmanden Henrik Kunz, som med sit transportable studie indspiller musik/sang ude på institutionen.

- Vi besluttede os for at musikprojektet skulle løbe af stablen i forbindelse med børnegårdens traditionelle 3-ugers projekt her i januar 2014.

Derfor har de seneste 3 uger budt på masser af sang, masser af leg med instrumenter, udgivelse af Børnegårdens sangbog, besøg af forældre og bedsteforældre, som har introduceret saxofon, trompet, trækbasun og keyboard for børnene, indspilning af CD, koncert for naboerne i Børnehaven Brolæggervej nr. 4 og stor finalekoncert for forældre, søskende og bedsteforældre. Det har været en minderig oplevelse at møde rigtige instrumenter og deres udøvere. Der er ivrigt blevet studeret, spillet, øvet og prøvet til stor fornøjelse for alle.

Desuden har de ældste børn (kommende skolebørn) været på besøg på Rosengården, hvor vi gav en halv times koncert med nye og gamle børnesange. Et utroligt givende møde mellem børn og ældre mennesker. Vi er utrolig stolte over, at Rosengården tog imod vores tilbud. Glæden ved sangen og musikken gik hånd i hånd både for små og store. Vi blev selvfølgelig forkælede bagefter med dejligt mad ved veldækkede borde sammen med beboerne. En lærerig oplevelse – hvor masser af menneskelige kvalifikationer kom i spil som at vise mod, at stå frem, at fornemme timing, at være på, at opføre sig passende, at møde gamle mennesker, at være både vedholdende og tålmodige…. Og som en af forældrene senere fortalte; ”Jeg overhørte min søn sige til sin storebror –” og ved du hvad, hun kunne tage tænderne ud!!!!””

Onsdag den 5. februar var en særlig dag i projektet, nemlig dagen, hvor vi indspillede vores egen CD. På børnegårdens loft fik vi etableret et lille studie, hvor Henrik Kunz, og pædagog Peder Davidsen stod for den instrumentale del med kontrabas og guitar. På fantastisk vis fandt alle børn fra vuggestue til kommende skolebørn de bedste sangstemmer frem, og efter 4 timers intens arbejde var råmaterialet klar. Og som Henrik Kunz udtalte: Aldrig har jeg hørt vuggestuebørn synge så meget med. Utroligt! I har været velforberedte hele vejen igennem fra de allermindste til de ældste”.

Torsdag blev børnene atter udfordret. Vi fik besøg af naboerne Børnehaven Brolæggervej 4, som vi havde inviteret til generalprøve på den store finale. Et spændende møde, hvor børn sang for børn – et fyrværkeri af energi - en god blanding af lettere kaos, spænding og forventning. Det blev nøjagtig lige som en generalprøve skal være.

Afslutningen på projektet nemlig koncerten for forældre og bedsteforældre på Sæby Skole blev en kanon succes. Spændingen blandt børnene var stor hele den lange fredag formiddag, Men fredag eftermiddag gav vi den gas på Sæby Skole! Ikke et øje var tørt. Ca. 150 forældre, søskende og bedsteforældre mødte op for at se og høre Børnegårdens Børnekor. Efterfølgende holdt vi reception med grønt boblevand og små kager. Forældrerådet gav en hånd med til alt det praktiske, som gjorde at alt gik op i en højere enhed. Det har været en utrolig rejse for alle. Vi lykkedes med vores projekt – og venter nu spændt på vores færdige CD!

Hanne Jakobsen, medarbejder på Børnegården

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst