Musiker bag ramadan-sang: Den beskriver et billede af Danmark

Sang om ramadan kan få plads i Højskolesangbogen. Det har mødt kritik af borgerlige politikere og debattører.

Det har skabt debat, at sangen "Ramadan i København" er med i opløbet om at blive indlemmet i Højskolesangbogen.

Sangen er skrevet af musikeren Isam B, og han siger til Berlingske, at han undrer sig over kritikken fra borgerlige politikere og debattører, der ikke mener, at en sang om den muslimske højtid ramadan skal være i den traditionsrige sangbog.

Isam B ser debatten som et udtryk for, at nogle er bange for forandring.

- Jeg er forundret over, at det kan få nogens pis i kog. Hvis en sang kan rokke ved din tro eller nationalidentitet, må du have en identitetskrise. Det er at gå med for små sko. Det er en sang, det er kultur. Jeg beskriver et billede af, hvordan vores land ser ud, siger han til Berlingske.

Isam B fortæller, at han skrev sangen under ramadanen, hvor han selv var fastende.

Sangen blev til under et seminar i maj, som Isam B sammen med knap 30 sangskrivere, tekstforfattere og komponister var inviteret til af højskolesangbogsudvalget med henblik på at bidrage til den nye bog.

Det er dog ikke sikkert, at Isam B's sang kommer med, selv om han var med på seminaret. Da den nyeste udgave af bogen blev til i 2006, kom fem sange fra et lignende seminar med i den trykte udgave.

Ud over sange fra seminaret kunne alle frem til slutningen af 2018 foreslå sange til den nye udgave. I alt blev der foreslået 2300 sange.

Der er normalt omkring 600 sange i Højskolesangbogen. Udvalget har lagt op til at forny bogen med omkring 150 nye sange.

Isam B fortæller til Berlingske, at han før har været oppe at toppes med højrefløjen om sine sange, men understreger, at sangen ikke er for deres skyld eller for venstrefløjens. Han skriver ikke sange til alle danskere, men alle mennesker.

Isam B ser sine sange som "vinduer", der giver mulighed for at kigge ind i hans liv i Danmark og blive klogere.

Blandt andre Henrik Dahl fra Liberal Alliance har været en af kritikerne af sangen, da han mener, at de danske højskoler står for noget, som ikke kan forenes med islam.

Isam B siger til Berlingske, at da Henrik Dahl ikke er muslim, "ved han ikke en skid om det".

Musikeren hylder desuden den danske højskoletradition og tror, at mange børn fra byen ville have godt af at komme på højskole og ud af deres vante omgivelser.

Den næste udgave af Højskolesangbogen forventes at være på gaden i november 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.