Brønderslev

Musikfestival for alle

Springbrætsfestivalen samler folk på tværs af alder og social status

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Line Nielsen og Morten Poulsen fra Møllegården blev danset godt varme i forårssolen, inden Morten Poulsen senere optrådte med Møllergårdens Rockband.

BRØNDERSLEV:Når man træder ind i Rhododendronparken, er det første, der møder en, det deprimerende syn af resterne af den historiske Restaurant Hedelund, der brændte ned natten til torsdag. Men hvis man følger solens stråler længere ind i parken, bliver den deprimerende stemning afløst af en regulær folkefest.

Her er der Springbrætsfestival - en festival, der er arrangeret af forskellige tilbud til personer med psykisk eller fysiskfunktionsnedsættelse. Dagens hovednavn er Springbrætbandet, der består af borgere og medarbejdere fra aktivitetstilbuddet Springbrættet. Blandt publikum finder vi 34-årige Line Nielsen og 41-årige Morten Poulsen, der næsten ikke kan stoppe med at danse.

- Bandet gør det rigtig godt, og vi elsker Kim Larsen. Dansetrinene har jeg lært af min mormor, fortæller Line Nielsen med et smil.

Behov for egen musikfestival

Det er tredje år i træk, der afholdes Springbrætsfestival. Gitte Velling, der er leder af tilbuddene Springbrættet, Trampolinen og Det Blå Hus i Brønderslev, er begejstret for at festivalen er blevet en succes.

- Det er tit et kæmpe projekt at få vores borgere til festivaler, så vi besluttede at skabe en selv. Der er enorm frivillig opbakning, så vi håber traditionen fortsætter, siger hun.

Selvom festivalen i starten var tiltænkt borgere med funktionsnedsættelse, er det vigtigt for hende at understrege, at festivalen er for alle.

- Det skal være en god oplevelse for borgerne, der benytter vores tilbud men også for alle andre. Festivalen er for alle og jeg håber, den er med til at integrere lokalbefolkningen med borgerne på vores tilbud, som jo også er en del af lokalbefolkningen i kommunen, siger Gitte Velling og tilføjer, at hun er glad for at se så mange børn, der er mødt op i år.

Det, man drømmer om

Springbrætsbandet er netop gået af scenen efter en vellykket koncert, og forsanger i bandet Sebastian Bisgaard kan ikke få armene ned, selvom han har prøvet det mange gange før.

- Det er fantastisk at stå og spille på sin egen festival. Det er det her, man drømmer om, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.