Brønderslev

Musikfestival i parken

Springbrættet og Trampolinen bag musikfestival

Springbrætbandet er selv med på musikfestivalen. Foto: Kurt Bering

Springbrætbandet er selv med på musikfestivalen. Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Tirsdag 10. maj bliver der musikfestival i Hedelund Rhododendronpark i Brønderslev. Initiativtagere er Springbrættet og Trampolinen.

- Ideen med en sådan festival er at give alle borgere mulighed for at komme til et musikarrangement i nærheden af deres bopæl, fortæller afdelingsleder Gitte D. Velling fra Springbrættet og Trampolinen. Så på denne måde skulle transporten ikke være en hindring for en oplevelse af denne karakter. Dernæst havde vi et ønske om at skabe en integrerende oplevelse, hvor borgere - på tværs og trods af eventuelle funktionsnedsættelser og diagnoser - kunne mødes til en fælles fed musikoplevelse.

- Arrangementet indledtes med små sporadiske drømme, men har nu grebet om sig, bemærker Gitte D. Velling. Foruden vort eget borgerband, er inviteret to andre borgerbands med, så vi netop kan holde en festival, frem for bare en koncert.

- Vi har fået tilsagn om at bruge friluftsscenen i rododendronparken til formålet, ligesom vi har fået adgang til en kiosk ved scenen, hvor vi kan sælge lettere mad og drikkevarer.

- Borgerne i vores dag- og klubtilbud er i gang med samarbejdet om forberedelserne til dagen, og sætter en stor ære i at varetage disse opgaver og vigtige roller.

- Bandet er ved at indspille en cd til salg på festivalpladsen, hvis der skulle dukke fans op.

- Vi er meget spændte på selve dagen, hvor også borgmester Mikael Klitgaard har takket ja til at holde åbningstalen.

- Det er vores ønske, at det bliver et brag af en dag, hvor alle deltagere og gæster kan få en fælles god oplevelse. Tillige er det vores håb, at dagen bliver en så stor succes, at vi med fordel kan gentage arrangementet næste år og eventuelt udvide med at invitere gæstebands fra andre kommuner.

Springbrættet er et kombineret samværs- og aktivitetstilbud, beskyttet beskæftigelse og klubtilbud for borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Der er tale om voksne borgere med Downs Syndrom, erhvervet hjerneskade, udviklingshæmning og andre psykiatriske diagnoser som ADHD, angstproblematikker med mere.

På Springbrættet arbejdes med fokus på borgernes trivsel samt høj grad af medborgerskab og inddragelse, hvor det er muligt. Således arbejder vi professionelt med at efterleve masterplanens anbefalinger for vores område ”Fra beskyttet til støttet”.

- I vores klub - Trampolinen - har vi etableret vores eget borgerband Springbrætbandet (assisteret af to medarbejdere), der nu har spillet sammen i halvandet år. I den periode har bandet positivt udviklet sig meget, og kan da også skrive såvel koncerter internt i kommunen som koncerter afviklet eksternt å Studenterhuset i Aalborg på deres cv. Senest er bandet blevet optaget til at spille på Sølund-Festivalens store scene onsdag 8. juni.

- Og netop dette satte ekstra skub i tankerne og drømmene om at arrangere en lokal festival i Brønderslev, fortæller Gitte D. Velling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.