Musikhus trapper ned

De sidste arkitektoniske løsninger ved at være på plads.

Lars Termansen
Senest offentliggjorte illustration af Musikkens Hus, hvor trappen var meget synlig. Arkitektfirmaet arbejder på en ny løsning. Illustration: Coop Himmelb(l)au
Tranholm 22. september 2009 22:09

Det pompøse må vige til fordel for det praktiske. Arkitekterne filer stadig på den færdige plan for Musikkens Hus, og efter ønske fra brugerne er den storladne trappe ud mod Limfjorden pillet ud af projektet og bliver erstattet af en mere jordnær løsning. - Det virker ikke særlig logisk, at man først går op ad trapperne, for så at skulle ned igen, når man kommer ind i bygningen, siger Bent Frank, formand for bestyrelsen i Musikkens Hus. Ved at lave en trappe i jordniveau bliver det også nemmere for handicappede at benytte Musikkens Hus, som også har indgange fra øst og vest. Begge i jordniveau. Tidligere har trappen også været tænkt som en tribune, hvorfra publikum kunne sidde og kigge ud på en scene i Limfjorden. Men de planer er helt droppet. - Det ligger ikke i det projekt, som vi gennemfører, lyder det fra Bent Frank. Og stadsarkitekt Knud Tranholm, Aalborg Kommune, synes godt om den ny løsning. - Det åbner huset meget mere, at den store trappe er væk, og så hænger det også meget bedre sammen med foyerområdet, at man kommer ind fra alle tre indgange i samme niveau, siger stadsarkitekten.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...