Musikkens Hus: Det er kun rygter

Der går rygter om store budgetoverskridelser - formand for byggefond afviser

Bent Frank, der er formand for byggefonden, har mange års erfaring med store byggerier. Det er ikke første gang, at han oplever snak i krogene, når et byggeri nærmer sig slutfasen. Arkivfoto: Henrik Bo

Bent Frank, der er formand for byggefonden, har mange års erfaring med store byggerier. Det er ikke første gang, at han oplever snak i krogene, når et byggeri nærmer sig slutfasen. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Byggeriet af Musikkens Hus i Aalborg er inde i den sidste fase, og det har tilsyneladende sat gang i rygter om, at byggeriet bliver meget dyrere end forventet, og at budgettet er overskredet.

Men det har intet på sig, lyder det fra Bent Frank, som er formand for byggefonden og indsat af Realdania til at styre byggeriet.

Bufferen ikke opbrugt

Projektet er estimeret til at koste 740 mio. kr. i 2007-priser, og i det beløb er indregnet en buffer på 10-15 procent til uforudsete udgifter. Den buffer er der trukket på, men den er ikke opbrugt.

- Års erfaringer har lært mig, at man skal holde nogle reserver tilbage, når man budgetterer og opstiller rammer. De fleste entrepriser i Musikkens Hus er blevet dyrere hen ad vejen, og den margen, vi har til uforudsete udgifter, bliver selvfølgelig mindre og mindre. Men det er der gode forklaringer på. Det skyldes for eksempel, at ting ændrer sig, fra huset blev projekteret, til det skal bygges, forklarer Bent Frank.

Afgørelsens time

Han har dog en fornemmelse af, hvorfor rygter kan opstå i slutfasen af store byggerier.

- Det er jo nu, at entreprenører kan se, hvor meget eller lidt de tjener, og så skærpes interessen selvfølgelig for at få nogle flere penge. Sådan er det jo, siger byggefondens formand, som godt tør love, at selv om Musikkens Hus endnu ikke er færdig, så bliver der ingen budgetmæssige skandaler, som man ellers har set det i andre store byggerier.

Klar til indflytning

Brugerne af Musikkens Hus flytter ind 1. juli - det gælder en række uddannelser og Aalborg Symfoniorkester - men gallaindvielsen med prominente gæster er udskudt til foråret 2014, når den store koncertsal med plads til 1200 publikummer er klar til brug.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.