Aalborg

Musikkens Hus i Aalborg vinder international pris

Bæredygtighed og liv i byrummet har været kriterierne for uddelingen

AALBORG:Området omkring Musikkens Hus i Aalborg har vundet førstepladsen ved den internationale prisuddeling "City.People.Light Award 2016", som netop har fundet sted i Sydkorea. Bag prisuddelingen står Philips Lighting og LUCI - de store byers sammenslutning på lysområdet - som uddeler prisen ud fra kriterierne om at anvende lys på en måde, der er bæredygtig og samtidig skaber liv i byrummet.

Seoul, Korea - Aalborg nyder international opmærksomhed og er netop blevet hædret for det innovative projekt ’Musikkens Hus’, hvis udendørsområde har forvandlet Aalborgs havnefront fra et travlt industrikvarter til en indbydende oase med imponerende arkitektur og storbystemning.

Visionen bag opførelsen af Musikkens Hus var netop at forene det pulserende byliv og stedets lokale kulturarv i en arkitektonisk helhed - og dermed bringe lys og liv til Aalborgs havnefront. Og det lader til, at ÅF Lighting har opfyldt visionen. I hvert fald har Aalborg, og udendørsprojektet, området omkring Musikkens Hus, formået at tiltrække opmærksomhed og gøre sig bemærket helt i Sydkorea, hvor førstepladsen ved dette års prisuddeling kom i hus. Anden- og tredjepladsen gik til henholdsvis Seoul i Sydkorea og Emmen i Holland.

Det er fjortende gang, at den internationale prisuddeling "City.People.Light Award" finder sted, og denne gang blev det altså Aalborg, der løb med førstepladsen. Ved afgørelsen blev der især lagt vægt på, at projektet lever op til kriterierne om innovation, bæredygtighed og hensyn til lokalmiljøet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.