Musikstreaming og download overhaler cd'en

For første gang nogensinde overhaler det digitale musiksalg det fysiske i Danmark, viser ny rapport.

Musikstreaming og download overhaler cd'en

Mange vil sikkert tro, at det skete for længe siden, men faktisk blev 2012 året, hvor der for første gang i Danmark blev solgt mere musik via download og streaming end på cd'er.

Det er årsrapporten fra musikselskabernes brancheorganisation, IFPI, som afslører den nye udvikling, oplyser DR TV-Avisen.

Rapporten viser også, at det ikke er lykkedes at vende den negative udvikling i branchen. Den samlede omsætning blev på 408 millioner kroner, hvilket er et fald på tre procent i forhold til året før.

Alligevel er rapportens indhold gode nyheder, fortæller Jakob Sørensen, der er direktør for Copenhagen Records som blandt andre udgiver kunstnere som Lukas Graham og Nephew.

- Det her er meget gode nyheder, for vi er vant til fald på 5-10 procent årligt. Men det er særlig positivt fordi det er fremgangen for musikstreaming som er den primære årsag til at omsætningsnedgangen er blevet formindsket, fortæller Jakob Sørensen til dr.dk/kultur.

Og der kan også være en bedre tider på vej. Det internationale musiksalg er for første gang siden 1999 steget en anelse.

Det viser IFPI's internationale opgørelse, skriver Politiken.dk.

Stigningen er forholdsvis beskeden, 0,3 procent. Den samlede omsætning på det globale salg ligger på cirka 95 milliarder kroner, viser opgørelsen.

Hvis man isoleret ser på den digitale del af salget, lyder stigningen på indtægter fra streaming på ni procent.

I alt steg den digitale omsætning med 12 procent i 2012 og udgør globalt godt en tredjedel af det samlede salg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst