Morsø

Muslinger trak folk til torvet

Kirketorvet dannede onsdag aften rammen om MadFællesskabernes dag for både unge og gamle

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Amalie Søvndal Nielsen er en af arrangørerne bag MadFællesskabernes dag ?i Nykøbing. Idéen er, at folk skal samles om at lave mad sammen, ?og nye fællesskaber skal opstå.

NYKØBING:Regnen trommer på teltdugen, og i det fjerne buldrer et tordenbrag. Mørket og kulden opsluges en anelse af de tre bålfade udenfor på Kirketorvet, der næsten mirakuløst evner at holde ilden i live.

Onsdag aften gik det løs med MadFællesskabernes dag, som blev arrangeret af Sofie Havskov Jensen og Amalie Søvndal Nielsen. De er begge to elever på Morsø Gymnasium, men også madambassadører for MadFællesskaberne.

- Konceptet er, at man mødes gennem måltidet. Det er vigtigt for fællesskabet, at man laver mad sammen, for det er noget, alle kan relatere til, siger Sofie Havskov Jensen.

Kl. 16.30, da regnen står ned i stænger, ser det dog ikke ud til, at mange er interesserede i at lave dagens ret, der består blåmuslingesuppe med økologiske grøntsager fra Salling, i fællesskab. Kirketorvet er ganske tomt, selvom den lokale musiker Markus Brandt spiller inde i teltet, og gryderne på bålfadene byder på varm kakao og gløgg.

To timer senere er scenen en ganske anden. Nu står der både en stor flok af unge mennesker og voksne ved bålfadene, og regnen har sluppet sit tag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.