Udland

Myanmar løslader alle politiske fanger

Landets præsident lovede i juli, at der ikke ville være politiske fanger i Myanmar med udgangen af 2013.

Myanmar løslader alle politiske fanger

Regeringen i Myanmar erklærer, at landet ikke længere har politiske fanger, efter at en omfattende amnesti blev udstedt tirsdag.

Præsident Thein Sein har tidligere på året lovet, at alle politiske fanger ville være løsladt før indgangen til 2014, og det løfte har han nu holdt, siger hans talsmand.

- Jeg vil gerne sige, at præsidenten har opfyldt sit løfte til folket, fordi der ikke længere er politiske fanger ved udgangen af 2013, skriver talsmand Ye Htut på Facebook.

Det er ikke klart, hvor mange fanger, der er omfattet af amnestien.

Ifølge aktivister sad 40 dømte systemkritikere fængslet, mens 200 andre ventede på dom - primært for at demonstrere uden tilladelse.

Pårørende samlede sig tirsdag foran for det frygtede Insein-fængsel i Yangon, hvor de ventede på nyt om deres kære.

Fredsaktivisterne Yan Naing Tun og Aung Min Oo, der for nylig blev idømt otte måneders fængsel for en protestmarch, blev mødt af glade tilhængere, da de kunne gå frit fra fængslet.

- Jeg respekterer præsidenten for at holde sit løfte, siger Yan Naing Tun til fremmødte reportere.

Løsladelserne er de seneste i en lang række, der bliver anset som et afgørende tegn på, at Myanmar er på vej til at lægge det militære styre bag sig.

Den tidligere general Thein Sein lovede under et besøg i London i juli, at der ikke ville være "politiske fanger i Myanmar" med udgangen af 2013.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.