Myanmars politi dræber syv demonstranter i uroplaget delstat

4000 demonstranter omringede en regeringsbygning i Myanmas delstat Rakhine. Herefter skød politiet mod dem.

Politiet i Myanmar har skudt og dræbt syv demonstranter i den uroplagede delstat Rakhine. Yderligere 12 er såret.

Efter en ceremoni, som markerede afslutningen på det gamle Arakan-kongerige for over 200 år siden, omringede omkring 4000 demonstranter en regeringsbygning i Mrauk U i den nordlige del af Rakhine.

Her udviklede situationen sig voldeligt, oplyser delstatens minister, Tin Maung Swe.

Samtidig havde de fremmødte ikke bedt om lov til at demonstrere, tilføjer han.

- I begyndelsen brugte politiet gummikugler, men gruppen blev der. Til sidst blev sikkerhedsstyrker nødt til at skyde. Konflikten skete, da nogle personer forsøgte at tage skydevåben fra politiet, siger ministeren.

Demonstranterne tilhører den etniske gruppe Rakhine og kaldes også araknesere. Gruppen er én af i alt 135 officielt anerkendte i Myanmar.

De er tæt knyttede til det engang magtfulde kongerige Arakan, som lå langs Andamanhavet og var et vigtigt stop på den gamle silkerute. Kongeriget blev siden erobret af det burmesiske kongerige.

Et dusin etniske grupper, heriblandt arakneserne, har ønsket autonomi i Myanmar siden uafhængigheden fra Storbritannien i 1947. Og det er en stor udfordring for landets de facto-leder, Aung San Suu Kyi.

Særligt i delstaten Rakhine har spændingerne været store.

Oveni nogle gruppers ønske om autonomi er flere end 650.000 rohingya-muslimer flygtet til nabolandet Bangladesh, efter at den myanmarske hær indledte en operation i august sidste år.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.