Udland

Myndigheder fjerner 3800 migranter fra lejr i Paris

Franske myndigheder har flyttet tusindvis af migranter ud af Paris i busser til centre uden for byen.

FRANCE-EUROPE-MIGRANTS-POLICE-EVACUATION Foto: Scanpix/Joel Saget

FRANCE-EUROPE-MIGRANTS-POLICE-EVACUATION Foto: Scanpix/Joel Saget

3800 migranter er blevet flyttet fra en lejr i den nordøstlige del af Paris, efter at franske myndigheder tidligt fredag begyndte at rydde lejren.

Migranterne opholdt sig nær kanalen Saint-Martin under en togbro i byen. Aktionen forløb fredeligt, lød meldingen tidligere fra en journalist fra nyhedsbureauet AFP, der var til stede.

Myndighederne samlede fredag morgen op mod hundrede mandlige migranter bag en politiafspærring i en del af lejren, som primært huser afghanere.

Målet med aktionen var at fordele migranterne i centre i området omkring Paris. Den første bus, der ankom til et af centrene før daggry, blev modtaget med bifald.

Aktionen sker, efter at franske myndigheder i sidste uge lukkede en lejr i Calais i den nordlige del af landet. De mange migranter i lejren blev fordelt til andre centre.

Lejren i Calais, der går under navnet "Junglen", har i flere år fungeret som midlertidigt bosted for flygtninge og migranter.

Hovedparten i Junglen ønsker at rejse som blinde passagerer på lastbiler eller andre transportmidler, der skal til Storbritannien.

Det anslås, at der har været mellem 7000 og 10.000 mennesker i lejren.

Den franske organisation Terre d'Asile, der arbejder til støtte for asylansøgere, talte i slutningen af august 1300 mindreårige i lejren. De fleste af migranterne stammer fra Sudan og Afghanistan.

Beslutningen om at rydde "Junglen" har udløst reaktioner i Frankrig, hvor tusindvis gik på gaden for at demonstrere.

Lejren i Paris er også blevet ryddet to gange de seneste måneder. Men teltene har bredt sig ud på fortovene de seneste uger, hvor der formentlig bor omkring 3000 mennesker på nuværende tidspunkt. Det oplyser kilder, der har fuldt aktionen tæt.

/ritzau/AFP/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.