Myndigheder: Pilot slettede data fra sin flysimulator

Teknikere forsøger at genskabe data fra pilots flysimulator for at se, om det har relation til forsvundet fly.

De malaysiske myndigheder forsøger at genskabe data fra en flysimulator, som kaptajnen på det forsvundne malaysiske fly havde slettet.

Det siger den landets transport- og forsvarsminister, Hishamuddin Hussein, på et pressemøde onsdag om det forsvundne passagerfly.

Undersøgelser har vist, at flyets 53-årige kaptajn har slettet data fra den flysimulator, man tidligere har fundet i hans hjem. Og nu forsøger teknikere at genskabe de data for at finde ud af, om de er relevante for årsagen til, at flyet forsvandt.

Simulatoren blev fundet i pilotens hjem efter en ransagning.

Ministeren har tidligere understreget, at kaptajnen og andenpiloten ikke havde bedt om at flyve sammen på det forsvundne fly. Dermed tyder intet på, at de sammen har planlagt at få flyet til at forsvinde.

Det var noget af det første, som efterforskerne koncentrerede sig om, efter at søgelyset er blevet rettet mod flyets besætning, passagerer og ansatte i lufthavnen, som det lettede fra.

På samme pressemøde afviste Hishamuddin Hussein forlydender om, at den forsvundne jumbojet er den samme, der blev set over den fjerntliggende sydlige ø i Maldiverne, Kuda Huvadhoo, 8. marts.

Fly MH370 fra Malaysia Airlines havde 239 om bord. Omkring to tredjedele af passagererne var kinesere.

De sidste satellitsignaler, der viser det forsvundne fly, kom mere end seks en halv time efter, at flyet forsvandt fra den civile radar 8. marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.