Myrer angriber sommer-huset

Sommerhusejer Benny Kristensen måtte sande, at flere tusind herkulesmyrer havde gravet sig næsten gennem loftsbeklædning

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ÅLBÆK:Det var lidt af en overraskelse, som Benny Kristensen og hans kone Helle stødte på, da de 13. juli trådte ind i deres sommerhus i Ålbæk.

På vasken i badeværelset lå der nemlig flere centimeter tykt lag af savsmuld. For mange ville det nok være en lidt underlig oplevelse, men ikke for Benny Kristensen.

- Jeg var godt klar over, hvad klokken var slået. Jeg havde hørt om fænomenet oppe i området, siger han.

Myreinvasion

Savsmuldet var havnet i håndvasken, fordi flere tusinde herkulesmyrer havde hygget sig lidt for meget med at fortære loftsbeklædningen over sommerhusets badeværelse.

Resultatet var, at der ikke var mere end et par millimeter tilbage beklædningen.

Herkulesmyren er Danmarks største myreart og kan blive helt op til halvanden centimeter lange.

Normalt kun i skoven

De lever normalt i skoven, men i nogle tilfælde hænder det dog, at myrerne forvilder sig ind i boligområder, som ligger tæt på skoven.

- Det var da lidt skræmmende at opdage. Hvis vi havde været væk i længere tid, så var de jo kommet helt ind i huset, og det er ikke rart at tænke på, siger Benny Kristensen, der anslår, at myrerne ikke skulle have brugt meget mere end en uge til at komme igennem resterne af loftsbeklædningen.

Ingen skade på spær

Til Benny Kristensens store held, har myrerne holdt sig til at gnaske i loftsbeklædningen. Hverken spær eller andre bærende bjælker i huset er blevet ramt af myrernes angreb, som det ellers før er set i området omkring sommerhuset.

Det økonomiske efterspil på myrernes gøren og laden i sommerhuset løber op. I og med at angrebet var et aktivt angreb - myrerne var der stadig - så betaler forsikringen dog for de materielle skader på huset.

Indtil videre har det kostet 3000 kroner at få fjernet myrerne, mens det vil komme til at koste 800 kroner om året for en forebyggende bekæmpelse, der skal sikre sommerhuset mod endnu en myreinvasion.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden