Ildebrand

Mystik om årsag til brand i institution: Bygninger skadet

Brand i Thisted udbrød ved 03.30-tiden natten til søndag - politiet kan ikke udelukke, at den er påsat

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Henrik Louis

THISTED:Institutionen Kumlhøj på adressen Dragskilde 3 blev natten til søndag ramt af en kraftig brand, der ødelagde halvdelen af tagkonstruktionen på institutionen. Samtidig udbrændte to mindre træbygninger i tilknytning til institutionen.

Det fortæller indsatsleder Lars Enevoldsen, Nordjyllands Beredskab i Thisted Kommune.

Alarmen til beredskabet lød klokken 03.31, og beredskabet rykkede med et slukningstog fra station en i Thisted, ligesom der blev rekvireret hjælp fra Beredskabsstyrelsen i Thisted.

- Branden er tilsyneladende opstået i en træbygning tæt ved institutionen. Herfra har den bredt sig til endnu en træbygning og derfra igen til selve institutionens tag, der er beklædt med tagpap. Her fik ilden så rigtig godt fat, forklarer indsatslederen.

Muligvis påsat brand

Med hjælpen fra Beredskabsstyrelsen kunne brandfolkene angribe branden fra to sider, og derved forhindre at hele børnehaven brændte ned.

Nu blev halvdelen af taget på børnehaven skadet, og rummene nedenunder i institutionen naturligvis både brand- og vandskadet.

De omkring 20 brandfolk måtte kæmpe i knap fire timer med branden, før de kunne returnere til deres respektive hjemsteder.

Fra Midt- og Vestjyllands Politi lyder det, at brandårsagen ikke er klarlagt.

- Vi skal have teknikere til at undersøge brandstedet. Men på grund at tidspunktet og arnestedet for branden i en træbygning kan vi ikke udelukke, at branden er påsat, lyder det fra vagtchef Ole Vanghøj, Midt- og Vestjyllands Politi.

Ingen personer var i fare ved branden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst