Udland

Mystik omgærder redning af 72-årigt jordskælvsoffer

En ældre mand er reddet ud af delvist kollapset hus i Ecuador, siger myndigheder - men hans bror afviser det.

View of a collapsed buidling in Manta, after an earthquake struck off Ecuador's Pacific coast Foto: Reuters/Henry Romero

View of a collapsed buidling in Manta, after an earthquake struck off Ecuador's Pacific coast Foto: Reuters/Henry Romero

Efter at have ligget under murbrokker i 13 dage er en 72-årig mand blevet fundet i live i Ecuador, oplyser Venezuelas ambassade i Ecuador på sin hjemmeside.

Det var et venezuelansk redningshold, der fik manden ud af den delvist kollapsede bygning, hvor han blev klemt fast, da et voldsomt jordskælv ramte landet 16. april, skriver ambassaden, som også har billeder fra redningsaktionen.

Redningsholdet var i Manabi-provinsen, da de hørte lyde som stammede fra den 72-årige Manuel Vasquez. Angiveligt formåede han at skabe tilstrækkelig støj fra murbrokkerne, så redningsarbejderne kunne finde frem til ham og få ham hevet op, meddeler ambassaden.

Men i den ecuadorianske netavis El Universo lyder der en anden forklaring fra en mand, der angiveligt er bror til den 72-årige.

- Han har ikke ligget under murbrokkerne, det er løgn, siger Christopher Velasquez, som ifølge avisen er bror til den indespærrede.

Ifølge avisen er den 72-åriges navn Manuel Velasquez - ikke Vasquez, som ambassaden i Ecuador oplyser.

Broren fortæller, at væggene i huset ganske rigtigt kollapsede under jordskælvet for to uger siden, men den 72-årige Manuel lå i sin seng og var uskadt. Familien har været forbi huset hver dag med mad, siger Christopher Velasquez.

En nabo og en ansat på et lokalt sygehus bekræfter, at der er sket skade på den 72-årige mands hus, men at han ikke har været begravet under murbrokkerne.

Det venezuelanske redningshold hjalp Manuel Vasquez på hospitalet, oplyser ambassaden. Han havde problemer med nyren og har mistet nogle af sine tæer, og desuden var han dehydreret og desorienteret efter 13 dage uden kontakt til omverdenen.

Meldingen om, at et venezuelansk redningshold har reddet den 72-årige mand ud af murbrokkerne 13 dage efter jordskælvet, er ikke bekræftet af andre myndigheder end Venezuelas ambassade i Ecuador.

Jordskælvet ramte det sydamerikanske land for knap to uger siden med en styrke på 7,8. Tusinder af mennesker blev kvæstet, mens det bekræftede dødstal har nået 660.

Adskillige bygninger kollapsede, veje blev ødelagt og infrastruktur langs kysten bukkede under for det kraftigste jordskælv i landet i årtier.

Flere hundrede redningshold, læger, sygeplejersker, brandmænd og andet mandskab er blevet sendt til Ecuador siden skælvet fra en række lande - heriblandt Venezuela.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.