Udland

Mystisk skovdreng fra Berlin er hollandsk

"Skovdreng", der vakte stor medieopsigt sidste år, kommer fra den hollandske by Hengelo, siger tysk politi.

Mystisk skovdreng fra Berlin er hollandsk

En dreng, som for ni måneder siden henvendte sig til de tyske myndigheder og forklarede, at han havde boet i skovene i årevis og ikke vidste, hvem han var, er blevet identificeret som hollænder.

Det skriver nyhedsbureauet ANP med henvisning til kilder i hollandsk politi.

Teenagerens historie vakte sidste år stor international opsigt, da han dukkede op på et rådhus i Berlin og på engelsk forklarede, at han hed "Ray", og at hans fødselsdato var 20. juni 1994.

Andre oplysninger ville eller kunne han ikke give, efter at han ifølge eget udsagt havde levet fem år i en skov sammen med sin far, der pludseligt døde i august.

Drengen forklarede, at han havde begravet faren i skoven og derefter var "gået mod nord i fem dage til Berlin."

Ifølge de nye oplysninger hedder drengen Robin og er 20 år. Han er fra den nordvestlige by Hengelo i Holland. Han blev identificeret af en hollandsk kvinde, som genkendte den smilende teenager på offentliggjorte fotos fra politiet.

Politi i Hengelo siger, at Robin senest blev set i byen den 2. september sidste år, hvor han begav sig ud på en rejse sammen med en ven. Tre dage efter stod han i Berlin som "skovdrengen".

- Jeg kan bekræfte med sikkerhed, at det er Robin. Han havde personlige problemer, og dette var hans måde at begynde et nyt liv på, siger en skolekammerat.

Hollandsk politi har også bekræftet den unge mands identitet.

De tyske myndigheder har hele tiden været skeptiske over for Rays historie:

- Han taler flydende engelsk og et gebrokkent tysk, men vi har ingen andre informationer om ham end det, han fortæller os.

Det sagde talsmænd fra politiet i Berlin, da "Ray" dukkede op og fortalte, at hans mor døde, og at han derefter begyndte at bo i skoven sammen sin far.

/ritzau/dpa