Myter om den ”mørke” middelalder

Tredje foredrag fra Folkeuniversitetet i Skagen

Brian Patrick McGuire holder foredrag om den ”mørke” middelalder. Privatfoto

Brian Patrick McGuire holder foredrag om den ”mørke” middelalder. Privatfoto

SKAGEN:Fejringen af Skagens købstadsjubilæum fortsætter – også i Folkeuniversitetets serie om den verden, som Skagen i 1413 var en vigtig del af.

- Der har været en tendens til at tale om den ”mørke” middelalder til trods for, at bygmestre begyndte at lukke solens stråler ind i himmelstræbende katedraler, og lærdommens lys trivedes i klostre og universiteter, hedder det fra Folkeuniversitetet, hvis to første foredrag i februar og marts gav et fascinerende indblik i tidens farverige og fantasifulde kunst såvel som i musikken, der kunne være højtidelig eller livlig alt efter, om den var til kirkelig eller verdslig brug.

Disse foredrag illustrerede, at middelalderen var langt lysere end sit rygte, og at nutidens kunst og musik så at sige står på skuldrene af datidens.

Kend den fælles fortid

Middelalderhistorikeren Brian Patrick McGuire følger op på historien med sit foredrag ”Ti myter om den mørke middelalder”. McGuire trækker linjerne frem til vor egen tid, hvor han ser nogle forandringer, som peger i retning af en tilbagevenden til middelalderens trosverden og en fornyelse af kristen spiritualitet. Budskabet er, at vi lærer os selv bedre at kende, hvis vi kender vores fælles fortid. Foredraget foregår tirsdag 11. april klokken 16.30-18.15 i Kulturhus Kappelborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.