Når DSB mon færgen?

Stena Scanrail sejlede togene ud af Vendsyssel i starten af juni, men hvis færgen skal hjælpe med at fragte togene retur, skal der handles snart

DSB har travlt, hvis de skal nå togfærgen til Frederikshavn. Foto: René Strandbygaard

DSB har travlt, hvis de skal nå togfærgen til Frederikshavn. Foto: René Strandbygaard

VENDSYSSEL:- Vi er gået i gang med at undersøge mulighederne for at få tog tilbage til regionen. Det vil vi gøre ved at fragte dem via færgeforbindelsen til Sverige, men jeg skal selvfølgelig understrege, at vi er i gang med at undersøge muligheden for det.

Sådan lød den forsigtige men alligevel positive udmelding fra DSB tirsdag eftermiddag. Der meldes ikke om en konkret dato for genoptagelsen af togdriften i Vendsyssel, og DSB lover intet konkret.
- Det er for tidligt på nuværende tidspunkt at sige noget om, hvor sikkert det er, og hvornår det i givet fald vil ske, siger Tony Bispeskov.

Færge skal i dok

Når togene kunne sejles ud af Vendsyssel i juni, så kan de naturligvis også sejles retur. Det er dog ikke så let, som det lyder, for Stena Lines eneste togfærge har andre planer i kalenderen.

- Jeg har gjort dem opmærksom på, at færgen skal i dok fra 7. december til 7. januar, så der er faktisk et lille tidspres, hvis man skal gøre noget, siger Claus Riis, der er fragtchef i Stena Line.
- Det er et større puslespil. Vi er i gang med at undersøge mulighederne, og det er rigtigt, at der er noget logistik, der skal passe sammen med en færge, siger Tony Bispeskov.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.