Når energien skal lagres

Der er behov for politisk håndslag for at bære den udvikling igennem, siger Søren Knudsen Kær, professor ved Aalborg Universitet og oplægsholder på konferencen

Der er behov for politisk håndslag for at bære den udvikling igennem, siger Søren Knudsen Kær, professor ved Aalborg Universitet og oplægsholder på konferencen

Hvordan får vi energi nok, til tiden og til en rimelig pris, når vi fremover skal erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energikilder som sol og vind?

De svar får man måske på en stor konference, der finder sted i Aalborg 11. oktober.

På konferencen beskrives de forskellige energisystemers styrker og begrænsninger, herunder de teknologier, som forskerne i dag arbejder med for at løse udfordringerne.

Bag konferencen står klyngen House of Energy og Innovationsnetværket Smart Energy.

På globalt plan vil investeringerne i energilagring blive seksdoblet frem til 2024, vurderer Bloomberg New Energy Finance i en ny rapport.

Hvis Danmark skal tiltrække nogle af disse investeringer, kræver det handling nu:

- Energilagring, sammentænkning af energisystemer og overførsel af vedvarende energi til transportsektoren er de største udfordringer, vi står overfor i forbindelse med den grønne omstilling. Og vi skal i gang nu, hvis vi skal nå de mål, der er sat i dansk og europæisk sammenhæng. Vi kender allerede en række lovende teknologier, men vi mangler at demonstrere dem i stor skala. Der er behov for politisk håndslag for at bære den udvikling igennem, siger Søren Knudsen Kær, professor ved Aalborg Universitet og oplægsholder på konferencen.

Nordjylland har særlige forudsætninger for at byde ind med løsninger på fremtidens energi-udfordringer.

Konferencen byder på 16 forskellige indspark, der alle relaterer sig til energilagring og sammentænkning af energisystemer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst