Når fortiden skygger

Brian Bormann holder foredrag om slægten Bormann

Brian Bormann holder foredrag om slægten Bormann

- Min fars familie valgte nazisterne, fortæller Brian Bormann, der har brugt hele sit liv på at affinde sig med eftermælet fra Hitlers højre hånd.

Tirsdag 22. november gæster han Folkekirkens Hus for at fortælle sin historie. Historien om et menneske, hvis efternavn har forfulgt ham hele livet.

I 2007 meldte han sig således ind i Fremmedlegionen for at slippe væk fra eftermælet efter den mand, han deler efternavn med: Martin Bormann. Et navn, der har givet ham ar på sjælen.

For han lever med visheden om, at flere familiemedlemmer kæmpede på tysk side under krigen, og at han sikkert er i slægt med en at de mest berygtede nazister overhovedet: Martin Bormann.

- Den viden har påvirket mig meget og haft en enorm effekt på min opvækst", sagde Brian Bormann fornylig til Jyllands Posten. Han er flov over sit efternavn, og har derfor i lange perioder trukket sig tilbage og lukket sig inde.

Historien om Aalborg drengen Brian Bormann har heldigvis en lykkelig fortsættelse, også den fortæller han om, når han tirsdag kl. 19.30 holder foredrag i Folkekirkens Hus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.