Når øl bliver til andet end en bajer

HOBRO:Et glas velskænket fadøl eller bare en kold fra kassen. Begge dele kan man med garanti få, når der 5. juni er Øl-festival i Det Røde Pakhus på havnen. Her holder Junior Chambers for tredie gang deres øl-festival, og håber på at mellem 500 og 1.000 mennesker i løbet af dagen og aftenen. De har i hvert fald lagt sig i selen for at kunne tilbyde et både lærerigt og underholdende program for øl-entusiaster og andre, som bare godt kan lide en øl. - Der vil være over 100 forskellige øl, og 20 forskellige danske special-øl. Blandt andet en bryllupsøl fra Borholm og en øl, som hedder Mors Stout. Den er blevet kåret som årets øl af danske ølentusiaster, fortæller Morten Grotrian, der er en af arrangørerne. Der er også i år sat ekstra fokus på fadøl - eller cask øl. Øl som lagres på træfade, og som kloge øl-kendere har truffet på ”The Wharf” i Aalborg. Men ellers er det som tidligere firmaet One Pint og House of Beer, som er hovedleverandørerne til festivalen, og de sørger også for mandskab, der kan fortælle i lange baner om de forskellige øl. - Der er også sørget for underholdning - et ungt band som kalder sig Den Røde Gummistøvle spiller, og det er både ny og gammel rock, de byder på, fortæller Morten Grotrian videre. Junior Chambers har også tænkt sig, at festival-dagen kan bruges som optakt til Fars Dag - som er dagen derpå. Det kan nu ovenpå en øl-festival blive ”dagen derpå” og ”fars dag” på mange måder - med eller uden tømmermænd. Men altså også på traditionel vis med en lille fars-dags gave indkøbt på ølfestivalen.