Nabo frygter gyllestanken

Denne skrivelse er delt ud til alle borgere i Mou. Billedet af de døde grise har dog ikke noget at gøre med Søren Birk Nielsens landbrug at gøre. Det stammer fra en helt anden gård og er ment som blikfang, lyder forklaringen.

Denne skrivelse er delt ud til alle borgere i Mou. Billedet af de døde grise har dog ikke noget at gøre med Søren Birk Nielsens landbrug at gøre. Det stammer fra en helt anden gård og er ment som blikfang, lyder forklaringen.

MOU:Lugten bliver forfærdelig. Anne-Marie Andersen fra Mou er ikke i tvivl om, at hendes dagligdag vil blive kraftigt forværret, hvis den lokale landmand og nabo Søren Birk Nielsen får held til at omlægge sin produktion på Møllegården fra kvægdrift til svineproduktion. Anne-Marie Andersen bor 300 meter fra Søren Birk Nielsen gård, og det har hun gjort i 10 år, hvor der i hele perioden har været kvægdrift. Men udsigten til, at der nu kommer svin i staldene, har fået hende til at reagere. - Alle ved, at gyllelugt er en plage for mange naboer til svinefarme, så jeg frygter, at jeg nu selv kommer til at stå i samme situation. Da jeg flyttede hertil for 10 år siden, kiggede jeg på flere ejendomme, og det er helt sikkert, at hvis det havde været en svinefarm, havde jeg ikke købt ejendommen på Dokkedalvej, siger Anne-Marie Andersen, som driver en privat virksomhed, der rådgiver danske virksomheder på det tyske marked. På privatadressen på Dokkedalvej har hun også indrettet to værelser til turistudlejning, og hun har planer om udbygge med en hestepension for turister. Men hun frygter, at turisterne holder sig langt væk fra hendes værelser, når de først har fået gyllelugten i næseborene. - Det kan godt være, at cykelturisterne besøger Lille Vildmose på en enkelt tur, men de kommer da ikke igen, hvis det først har lugtet gylle. For at tryne svinefarmen har Anne-Marie Andersen stillet sig i spidsen af en gruppe af borgere, der har omdelt en plakat til alle at private husstande i Mou,. Den opfordrer indbyggerne til at protestere til Sejlflod Kommune. Og foreløbig har reaktionen fra de lokale været positiv. Hun håber, at protesterne kan gøre indtryk på embedsmænd og politikere, så farmen ikke bliver til noget. - Det harmonerer slet ikke med Sejlflod Kommune og amtets ønske om at profilere den flotte natur omkring Høstemark Skov og Lille Vildmose, siger Anne-Marie Andersen, som ikke har kontaktet landmand Søren Birk Nielsen om planerne. Dertil er forholdet i forvejen for anstrengt, bemærker naboen.