Naboer frygter kriminelle køber bunker

Beboere i Hasseris frygter at få kriminelle naboer i bygning, som Forsvaret har i udbud

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:En tidligere luftmeldecentral på den lille villavej Skovtoften, Hasseris i Aalborg, har fået beboerne til i samlet flok at henvende sig til Forsvaret. Bygningen er udbudt til salg, og nu frygter beboerne, at den bliver overtaget af ”kriminelle grupperinger, der har et ønske om at forskanse sig bag vægge, der er sikret mod raketangreb”.

Ydervægge, gulv og loft er armeret jernbeton, og kraftige stålyderdøre og lemme har ydet god sikkerhed i krigstid.

- Det er en fæstning, som Forsvaret har sat til salg midt i Aalborg, konkluderer Claus Brøndum Nielsen, der er genbo til luftmeldecentralen.

Bør jævnes med jorden

Han mener, at Forsvaret har et moralsk ansvar for at få ryddet op efter sig og dermed sikre, at en bygning som denne ikke kommer på de forkerte hænder.

- Der har været et formål med en ”bunker” her. Det formål er der ikke længere, og truslen østfra er væk. Derfor bør de få ryddet op efter sig selv og få det jævnet med jorden. Vi er ikke trygge, før bygningen er væk, siger Claus Brøndum Nielsen.

Beboerne har indhentet tilbud på, hvad en nedrivning vil koste, og de mener, at det vil give en attraktiv byggegrund, som Forsvaret vil kunne opnå en god pris for. Fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste afvises det heller ikke, at en nedrivning kan komme på tale, og der er forståelse for beboernes bekymring.

Dog skal buddene på ejendommen vurderes, før der træffes en endelig beslutning om, hvad der skal ske med den robuste bygning i Hasseris.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.