Naboer klager over slagteriet i Vrå

Naboer til det genåbnede Danish Meat Company i Vrå klager over lugt- og støjgener og Hjørring Kommune har nu udstedt et påbud på grund af støjen

Det er især når lastbilerne læsses og holder parkeret med køleranlæg tændt, at naboerne er generet af larmen.Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Det er især når lastbilerne læsses og holder parkeret med køleranlæg tændt, at naboerne er generet af larmen.Foto: Bent Bach Bent Bach

VRÅ:Naboer til det genåbnede slagteri synes, at det lugter og larmer for meget.

- Vi lever i konstant støj fra klokken seks om morgenen til klokken ni om aftenen, forklarer Inge Thygesen, som er nabo til slagteriet.

Hjørring kommune er enige med naboerne, og derfor har man i første omgang udstedt et påbud til Danish Meat Company om at få lavet en støjberegning inden 14. oktober. Derudover har kommunen bedt slagteriet om at få løst lugtgenerne.

Lugt kan ikke måles

- Det er lidt mere vanskeligt med lugt, for det kan ikke måles. Men vi har været ude og konstatere, hvor lugten kommer fra og nu har vi så bedt virksomheden om, at løse det, siger teamleder Knud Suhr fra Hjørring Kommunes team erhverv.

Danish Meat Company erkender, at man har prioriteret opstarten af slagteriet højere, men man vil nu forsøge at løse problemerne og få genskabt det gode naboskab.

- Prioriteten har været at skaffe grise og komme i gang. Jeg mener dog ikke vi har undgået kontakt til naboerne, men vi har måske ikke fornemmet, hvor stort problemet var, indrømmer administrerende direktør Jack Skaaning fra Danish Meat Company i Vrå.

Skuffet nabo

Naboen Inge Thygesen er dog skuffet over, at det gode naboskab først bliver prioriteret nu.

- Jeg er rigtig glad for at slagteriet giver jobs til folk, og jeg forlanger heller ikke at de ansatte skal være stille. Men jeg forventer, at virksomheden tager hensyn til, at man ligger midt i boligområde, og at man allerede inden opstarten havde gjort noget for at forhindre problemerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden