Naboer klager over unges motorstøj

Ungdomsskolen får penge til BMX, men der er bekymring over støj

BRØNDERSLEV:Brønderslev Ungdomsskole får penge til sin BMX-bane ved Nordens Allé, men naboklager over larm fra banen skal tjekkes.

Det koster ungdomsskolen 100.000 kr. at anlægge banen og indkøbe 10 BMX-cykler, og byrådet besluttede at bidrage med 25.000 kr.
- Jeg kan godt støtte en BMX-bane, men jeg kan se vi har fået klager fra naboerne, sagde Arne M. Jensen.
Ifølge et bilag til sagen vurderes banen, der også bruges til bokarts (motoriserede gokarts) ikke at have nogen som helst genepåvirkning i området.
- Er det en politisk vurdering eller er det en embedsmand, der vurderer det? ville Arne M. Jensen vide.
- Og ville den vurdering være den samme, hvis det var en privat aktør, der ønskede at anlægge banen? fortsatte han.
Arne M. Jensen oplyste, at han har haft den tvivlsomme fornøjelse af at lytte til larmen fra bokarts, og udtrykte undren over, at man vil godkende en motorbane midt i en lille by som Brønderslev.
Mikael Klitgaard (V), der er formand for miljø- og teknikudvalget kunne oplyse, at det er en embedsmand, der vurderer, at banen ikke generer naboerne.
Borgmester Lene Hansen (S) sluttede diskussionen med at påpege, at BMX-cykler ikke er udstyret med motor, hvorfor byrådet roligt kan bevilge de 25.000 kr. uden at have sagt god for en motorbane.
- Det andet bliver undersøgt i miljø- og teknikudvalget, sagde hun.
BMX-banen bliver den eneste løbsgodkendte bane nord for fjorden og ventes at kunne tiltrække kørere fra et stort opland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.