Brønderslev

Naboer køber møller

Andele for godt 19 mio. kr. solgt i Øster Linderup-møller

Der kommer fire 125 meter høje vindmøller op. Visualisering: Jysk Vindenergi

Der kommer fire 125 meter høje vindmøller op. Visualisering: Jysk Vindenergi

Ø. LINDERUP: Alle andelen, som har været udbudt i forbindelse med køberetsordningen i Øster Linderup er blevet udsolgt.

Der er købt andele for over 19 mio. kr. i vindmølleprojektet, som derved er kommet ud til rigtig mange lokale hænder og naboer.

Andelene, som er solgt til lokalbefolkningen, er stiftet i et lokalt ”Øster Linderup Vindmøllelaug”, hvis formål er at administrere drift og andels-interesser i projektet.

Udbudsperioden løb fra 30. oktober frem til 10. januar, og det er i denne periode alle andelene er blevet solgt.

- Vi fornemmede fra start stor interesse fra lokalbefolkningen for at investere og købe andele i projektet ved Øster Linderup, så det er selvfølgelig glædeligt, at der så faktisk blev udsolgt, siger Jens Vagnsø og Casper Mikkelsen fra Jysk Vindenergi.

- Vi synes, at det er rigtig godt, at lokalbefolkningen køber andele i projekterne. Derved sikres der også en bred ejerkreds, som er lokalforankret i vindmøllerne.

I høringsperioden, som projektet netop har været igennem, er der kun kommet to indsigelser, mens rigtig mange naboer har sendt bemærkninger ind, hvor de ytrer sig positivt om projektet.

Jens Vagnsø og Casper Mikkelsen fra Jysk Vindenergi har gennem hele processen lagt stor vægt på, at få en god dialog med lokalbefolkningen til projektet.

Møllerne, der planlægges opstillet, er ligeledes i den mindre klasse i forhold til, hvad der normalt planlægges for. Møllerne vil have en generatorstørrelse på ca. 2 MW, hvor der på de helt storenormalt er en effekt på 3 MW. Møllerne er ligeledes en højdeklasse mindre.

Der er mulighed for at opstille møller i op til 130 meters højde i området, mens dem, som forventes opstillet, er ca. 125 meter i totalhøjde.

I møllerne installeres der samtidig skyggestop-software, der automatisk stopper møllerne, så naboer inden for én kilometers afstand til projektet ikke generes af skygger. Skyggestop-softwaren til møllerne koster ikke meget på driften, og vi kan klart mærke, at det er noget, som naboerne til projektet har tilladt stor værdi, lyder det fra Jens Vagnsø og Casper Mikkelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.