Naboer kræver top klippet af hus

Bygning under renovering i Nørresundby skød mere i vejret end tilladt. Men teknisk forvaltning mener, at politikerne skal give dispensation.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Henrik Nielsen og andre naboer er fortørnede over, at der er kommet en ekstra etage på huset. Foto: Michael Bygballe

I strid med de gældende regler er en boligejendom på Kummerowsvej 5 i Nørresundby vokset i højden i forbindelse med en større renovering. Det har skabt fortørnelse blandt naboerne, som kræver det ulovlige nybyggeri på bygningens top fjernet igen. Det er imidlertid ikke en holdning, teknisk forvaltning deler. Herfra er indstillingen til teknik- og miljøudvalget, der behandler sagen torsdag, at der dispenseres, så en opført "penthouse-etage" lovliggøres. På forhånd betegner naboerne det som rystende, hvis det bliver et ja derfra. - Retssikkerheden bliver trådt under fode, hvis en bygherre på den måde kan bryde gældende regler for derefter at få politikernes tilgivelse, siger Henrik Nielsen, der har hus på nabovejen Strand Allé. - Den ekstra etage betyder, at vi ikke længere har aftensolen i haven, tilføjer Henrik Nielsen, som sammen med en række andre beboere på Strand Allé har sendt en indsigelse til kommunen, hvori de opfordrer kommunen til ikke at godkende projektet. NORDJYSKE ville gerne have hørt bygherre Michael Karstenskovs forklaring på forløbet, men han afviser at kommentere sagen. Hos teknisk forvaltning siger direktør Christian Bjerg, at han ikke ønsker at kommentere sagen, før han har fremlagt den for udvalget.