EMNER

Nabostriden i nordjysk landbrug nedtonet

det er ikke forbudt at skifte arbejdsplads

Niels Vestergaard Salling, LandboNord-formand: At 32 medarbejdere flytter fra Agri Nord er Agri Nords problem. Arkivfoto: Grete Dahl

Niels Vestergaard Salling, LandboNord-formand: At 32 medarbejdere flytter fra Agri Nord er Agri Nords problem. Arkivfoto: Grete Dahl

BRØNDERSLEV:Den verserende strid mellem de to store nordjyske landboforeninger, Agri Nord og LandboNord blev nedtonet af LandboNords formand, Niels Vestergaard Salling, på generalforsamlingen torsdag aften.

- Der venter en retssag mod os. Men det ikke er forbudt at skifte arbejdsplads, og at 32 medarbejdere på engang vil flytte fra Agri Nord, er Agri Nords problem. Vi har taget imod 32, der har søgt job hos os. Vi har arbejde til dem, og de er kommet rigtig godt i gang. De er ansat på samme vilkår som hos Agri Nord bort set fra en konkurrenceklausul, men til samme løn og almindelige opsigelsesvarsler.

Det usædvanlige i denne sag ligger udelukkende i, at 32 medarbejdere flytter på en gang. De får ikke mere i løn og andre vilkår, men væsentlig længere til arbejde. Så spørgsmålet, som alle burde stille sig, før de stiller andre spørgsmål, er, hvad får 32 dygtige medarbejdere til at flytte arbejdsplads samlet. Det må være nogle usædvanlige forhold omkring deres tidligere arbejdsgiver, sagde Niels Vestergaard Salling.

Afdramatiserer rygte

Overfor NORDJYSKE afdramatiserer direktør Uffe Bertelsen et rygte om seks økonomimedarbejderes beslutning om at sige op hos LandboNord, og sætter det i forhold til en samlet personalestab på 225:

- Én konsulent har fået et nyoprettet job hos to storlandmænd, én er flyttet til LandboThy, to yngre assistenter vil gøre karriere i en privat revisionsvirksomhed i Aalborg og én assistent, der var blandt de 32 fra Agri Nord, fandt ikke, at hverdagen med lang transport kunne hænge sammen. Det havde hun forberedt os på.

Kommunesamarbejde

I sin beretning i aftes fremhævede Niels Vestergaard Salling positive erfaringer af sidste års beslutning om søge øget samarbejde med de nordjyske kommuner.

Han nævnte bl.a. den såkaldte partnerskabsaftale om at skaffe flere grise til Sæby Slagteri - et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, Danish Crown, NNF og LandboNord.

- Aftalen er blevet kendt på landsplan helt op til ministerniveau. Projektet skal belyse de udfordringer, der er ved at producere slagtesvin i Danmark og derigennem på sigt skaffe flere slagtesvin til Sæby Slagteri.

I Fjerritslev-området er der et samarbejde med kommunen og Videncenter for Landbrug om en naturplejeordning, der kan være attraktiv og give lodsejerne retssikkerheden tilbage.

- I modsætning til nu, hvor vi ikke kan anbefale lodsejere at indgå i ordningerne, tilføjede han.

I de øvrige kredse arbejde man også sammen med kommunerne om f.eks. reduktion af sagsbehandlingstiden på miljøgodkendelser, om Landbruget i Landskabet og om skolekontakten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.