Nadal er klar til møde med landsmand i Australien

Rafael Nadal var kun kortvarigt i problemer mod Federico Delbonis og skal nu møde landsmand i tredje runde.

Rafael Nadal skal i tredje runde møde Pablo Carreño Busta. De to spaniere har mødt hinanden fire gange - alle med Nadal-sejr som resultat.

Rafael Nadal skal i tredje runde møde Pablo Carreño Busta. De to spaniere har mødt hinanden fire gange - alle med Nadal-sejr som resultat.

MELBOURNE:Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal blev presset ud i en tiebreak i andet sæt, men var ellers ikke i problemer i anden runde af Australian Open.

Argentineren Federico Delbonis blev fejet af banen i Melbourne med cifrene 6-3, 7-6, 6-1, og Nadal er dermed klar til tredje runde af grand slam-turneringen, som han har vundet en enkelt gang.

Her møder han landsmanden Pablo Carreño Busta, der er seedet som nummer 27 i turneringen. Nadal er selv førsteseedet.

For at nå så langt skulle han i første omgang besejre verdens nummer 76, Delbonis.

Et enkelt servegennembrud i første sæt til stillingen 3-1 var nok for Nadal, som lukkede sættet på fjerde sætbold.

I andet sæt var Nadal nede 4-5 og 15-30, men spanieren strammede grebet, som han har for vane, og tvang sættet ud i en tiebreak.

Her fulgte Delbonis fint med, indtil Nadal med to point på stribe afgjorde sættet.

Gassen gik af ballonen for argentineren i tredje sæt, som med en varighed på 32 minutter var det korteste af de tre, og Nadal forlod banen uden at have afgivet en eneste breakbold.

- Det var en svær kamp. Jeg missede mange muligheder på breakbolde, men fandt en måde at vinde andet sæt alligevel, siger Nadal ifølge AFP.

- I tredje sæt var jeg mere afslappet, mere aggressiv og spillede bedre.

Rafael Nadal har mødt Pablo Carreño Busta fire gange og vundet alle fire. Det seneste møde mellem de to fandt sted i French Open i 2017, hvor Busta blev nødt til at trække sig i andet sæt.

Rafael Nadal har vundet 19 grand slam-titler, men kun én af dem i Australian Open. I 2019 nåede han finalen, som Novak Djokovic vandt i tre sæt.

Hjemmebanehåbet Nick Kyrgios gik torsdag videre til tredje runde med en sejr i fire sæt over franskmanden Gilles Simon. Han møder i tredje runde den 16.-seedede russer, Karen Khachanov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.