Nadia Nadim er med igen for de danske fodboldkvinder

Nadia Nadim er med i truppen, der skal give fodboldkvinderne en god start på EM-kvalifikationen.

Danmark har Nadia Nadim (i midten) med i truppen, mens Theresa Nielsen (til højre) ikke er med.

Danmark har Nadia Nadim (i midten) med i truppen, mens Theresa Nielsen (til højre) ikke er med.

KØBENHAVN:Landstræner Lars Søndergaard har sat navne på de 18 spillere, der skal forsøge at give kvindelandsholdet en god start på EM-kvalifikationen i kampene mod Malta og Israel.

Blandt navnene er Nadia Nadim og Katrine Veje, der er med igen, efter at de ikke var med senest, landsholdet var samlet.

Også Stine Larsen, der har været ude længe med en knæskade, er med i truppen. De skal forsøge at få Danmark med til EM i 2021.

Truppen indeholder mange spillere fra udenlandske klubber. Hele 11 ud af de 18 udtagne landsholdsspillere viser sig til daglig frem uden for Danmarks grænser.

Det gælder blandt andre Sofie Svava (FC Rosengård), Rikke Marie Madsen (Vålerenga), Rikke Sevecke og Stine Larsen (begge FC Fleury), der alle er skiftet til udlandet denne sommer.

De mange andre udlandsdanskere glæder landstræner Lars Søndergaard, fortæller han til Dansk-Boldspil Unions hjemmeside.

- Det er en rigtig god tendens, at vi får flere og flere spillere i udenlandske klubber, hvor de bliver matchet på et endnu højere niveau og kan blive endnu bedre.

- Det øger kvaliteten på kvindelandsholdet yderligere, og det er en stor cadeau til vores talentudvikling, at spillerne udvikler sig så meget i kvindeligaen, at de kommer til udlandet, siger Søndergaard.

Spillerne med udenlandsk adresse er fordelt på klubber i seks europæiske lande: Frankrig (3), Sverige (2), Norge (2), England (2), Italien (1) og Tyskland (1).

Theresa Nielsen, der har spillet 131 landskampe, er ikke med i truppen denne gang.

Danmark åbner EM-kvalifikationen hjemme på Viborg Stadion mod Malta 29. august, mens det gælder Israel på udebane 3. september.

Ud over Malta og Israel er Danmark i pulje med Italien, Bosnien-Hercegovina og Georgien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.