Nægter drab: Det var et uheld

En 26-årig mand er tiltalt for at have kvalt Tina Olesen i hendes lejlighed i Skovsgaard. Han nægter sig skyldig i manddrab.

Martin Frandsen
Da Tina Olesen blev kvalt i sit hjem i Skovsgaard 26. december 2010, kunne det sagtens have været hende, der tog initiativ til en sexleg, der gik galt. Arkivfoto: Grete Dahl
Drab 26. september 2011 10:11

Tirsdag begynder retssagen mod den 26-årige mand fra Vendsyssel, der er tiltalt for manddrab begået mod Tina Olesen fra Skovsgaard natten mellem 26. og 27. december 2010. Mens anklageren i nævningesagen i byretten i Hjørring går efter en dom for manddrab, så nægter den tiltalte 26-årige mand sig skyldig. - Min klient nægter manddrab. Hvor er motivet? Han nægter også uagtsomt manddrab og vold med døden til følge, hvis det skulle komme på tale, siger forsvareren Jens Christian Christensen. Anklages for drab med vilje Den tiltalte erkender at have forvoldt Tina Olesens død, men siger, det var et hændeligt uheld. - Det var et hændeligt uheld som følge af en frivillig sexleg, og det vil vi føre bevis for. Dødsfaldet er tragisk, men når man frivilligt indgår i en sexleg med kvælningssex, så løber man en risiko, mener Jens Christian Christensen. Over for det står anklagerens tiltale om manddrab, at den tiltalte har dræbt Tina Olesen med vilje. Blev fundet af en kollega Desuden bliver den 26-årige mand tiltalt for dokumentfalsk, der kunne have kastet en drabsmistanke på en tredje person. Ifølge anklageskriftet havde den tiltalte underskrevet en fuldmagt med falsk navn til et mobilselskab om, at han overdrog sin mobil og mobilnummer til tredjepersonen. Tina Olesen blev fundet død 27. december af en kollega, der undrede sig over, at Tina Olesen ikke var mødt op på sin arbejdsplads i Skovs- gaard. Kollegaen fandt Tina Olesen liggende bagbundet i sin seng, og hun var blevet kvalt med en ledning. Fandt i den forkerte mand Politiet anholdt 28. december en dengang 23-årig mand fra Vendsyssel og fik ham varetægtsfængslet og sigtet for drab. Han blev siden løsladt, og politiet anholdt 8. januar den nu 26-årige tiltalte mand, der har siddet varetægtsfængslet siden. På retssagens første dag vil anklager Søren Beckermann forelægge anklagerens side af sagen og afhøre den tiltalte, mens det er planen at føre fire vidner i retten om onsdagen. Meget sjælden retssag Det er yderst sjældent, at en dansk domsstol skal tage stilling til, om et dødsfald som følge af en sexleg - som hævdet af forsvareren - er drab eller ej, og Jens Christian Christensen betegner retssagen som den første af sin art herhjemme. Dog blev en mand, der blev betegnet som sektleder, i 2002 idømt syv års fængsel for vold med døden til følge for at have banket en 50-årig kvindelig gymnasielærer ihjel i et bofællesskab i Randers under en sadomasochistisk sexleg.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...