Nægter sig skyldig i mishandling og voldtægter

44-årig mand afgiver tirsdag forklaring i uhyggelig sag om grov mishandling af fem kvinder

Arkivfoto Bente Poder

Arkivfoto Bente Poder

VENDSYSSEL:Retssagen mod en 44-årige mand fra Vendsyssel, der er tiltalt for grov mishandling og voldtægter af fem forskellige kvinder over en periode på 10 år, begyndte tirsdag ved Retten i Hjørring.

Manden nægter sig skyldig i samtlige 53 tiltalepunkter mod ham. Han skal tirsdag afgive forklaring i forholdene vedrørende den første kvinde, der blev mishandlet.

En 26-årig kvinde er også tiltalt i sagen, for blandt andet at have medvirket til grov vold og trusler i forening med den 44-årige. Hun nægter sig også skyldig i alle anklagerne.

Forklaring: Pure opspind

De fem kvinder har fundet på alle anklagerne mod den 44-årige, så han vil miste forældremyndigheden over sine tre børn.

Sådan lød forklaringen fra den 44-årige mand, der nægter sig skyldig i alle anklager om grov vold, mishandling og voldtægter af fem kvinder over en 10-årig periode.

En af kvinderne er mor til den 44-åriges tre børn, som han har forældremyndigheden over. Og ifølge manden handler de uhyggelige anklager mod ham om, at moren vil have forældremyndigheden tilbage:

De er alle sammen veninder, og de har sat sig sammen og fundet på det hele, for planen er at hun (børnenes mor) vil have forældremyndigheden, forklarede den 44-årige i retten.

Grov mishandling

Ifølge det meget omfattende anklageskrift blev de fem kvinder udsat grov vold, mishandling, trusler og voldtægt af den 44-årig, mens de boede sammen med manden i perioden mellem 2004 og 2014.

Manden er blandt andet tiltalt for flere tilfælde af grov voldtægt under særligt skærpende omstændigheder. I et tilfælde betalte han en ukendt gerningsmand 300 kroner for at voldtage en af kvinderne, hvilket dog mislykkedes. I nogle tilfælde har manden, ifølge anklageskriftet, bedøvet kvinderne og voldtaget dem.

Udover voldtægterne har han adskillige gange udsat kvinderne for grov vold og mishandling ved blandt andet at have slået og sparket dem eller tage kvælertag på dem. I et tilfælde er manden tiltalt for at have hældt ætsende væske i underlivet på en af kvinderne, hvilket medførte alvorlige skader.

Går efter forvaring

Sagen begyndte også først at rulle i efteråret 2014, da den sidste af kvinderne anmeldte manden. Den 44-årige har været mentalundersøgt, og Retslægerådet har fundet, at han lider af dyssocial personlighedsforstyrrelse - også kaldt psykopati.

Derfor nedlægger anklagemyndigheden påstand om forvaring af den 44-årige.

Der er afsat 28 retsdage til sagen, hvor der blandt andet skal afhøres hele 50 vidner. Sagens forventes at være afsluttet midt i december.